Valgren havde stoppet karrieren som 19-årig: - Jeg var så stor

16x9
Michael Valgren kørte for Tinkoff-Saxo fra 2014 til 2016. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Den 27-årige cykelstjerne Michael Valgren har ikke altid haft let ved at komme til sejrene. I de sene teenageår blev det en overgang for meget.

Efter et succesfuldt 2018 har Dimension Data-rytteren Michael Valgren i foråret kæmpet med at finde det niveau og den form, der for bare et år siden sendte ham til tops i flere store cykelløb.

Det er dog ikke første gang i karrieren, at Valgren løber ind i udfordringer, som han skal overvinde på vej mod større mål. Det fortæller den danske cykelstjerne i et interview med magasinet Euroman.

Som 19-årig kørte han for talentholdet Glud & Marstrand, hvor han blev ramt af en mild vinterdepression. Oveni det klarede han sig dårligt i skolen og var ikke længere øverst i cykelhierarkiet. Derfor begyndte Valgren at gå mere i byen frem for at træde i pedalerne.

- Den vinter var jeg faktisk stoppet. Jeg sagde til min mor, at nu gad jeg ikke cykle mere. Jeg syntes, det hele var belastende, siger Valgren, der blev hjulpet tilbage på cyklen af sin mor, Gitte Valgren:

- Hun tvang mig ikke til at fortsætte, men hun sagde, at det burde jeg nok lige genoverveje. Vintersæsonen er altid hård for mig. Det er der, du har mulighed for at være social. Men du skal også træne. Du kan ikke altid lege gadedreng i byen og så være træningsnarkoman om dagen.

Selvom den dengang unge cykelrytter havde lagt sig lidt ud, så tikkede der samtidig et tilbud ind fra Bjarne Riis' daværende hold, Team Saxo Bank, om at komme med på en træningslejr.

- Jeg tænkte: "Det kan ikke passe, at du skal forspilde sådan en chance." Jeg var vildt overvægtig. Jeg var så stor, siger Valgren til Euroman.

Tidligere har Michael Valgren også fortalt, hvordan det hjalp ham i karrieren, da han mødte folk, der talte lige ud af posen. Som da sportsdirektør Philippe Mauduit hos Tinkoff-Saxo helt kontant sagde, at Valgren var "for tyk i øjeblikket" i foråret 2014.

- Jeg skal tænke mere professionelt, og jeg har arbejdet meget med min vægt her på det seneste. Det går den rigtige vej, så det er super lækkert. Det har før irriteret mig, men nu har jeg folk omkring mig, der spørger ind til det hele tiden. Det betyder meget, sagde Valgren dengang.

I interviewet med Euroman holder han dog fast i, at det den dag i dag ofte er de ekstra kilo på sidebenene, der også giver ham den ekstra power til succes. Derfor er det ikke altid, han bliver helt enig med sportsdirektørerne om den præcise kampvægt.

Søndag gælder det den hollandske forårsklassiker Amstel Gold Race, som Valgren vandt i 2018 som den første dansker siden Bjarne Riis i 1997.