Cykling

Bitter Fuglsang forklarer taktisk brøler i finalen: Fik de forkerte tider

Jakob Fuglsang var med helt i front af Amstel Gold Race, men efter en vild afslutning endte han med at blive nummer tre.

Jakob Fuglsang måtte nøjes med tredjepladsen i Amstel Gold Race, efter at han blev slået i spurten af Mathieu van der Poel og Simon Clarke. Holdkommunikationen kiksede i finalen.

- Lige nu er jeg lidt bitter over det, siger han.

Det så ellers længe ud til, at Jakob Fuglsang ville blive mindst nummer to, da han lå komfortabelt i front sammen med Julian Alaphilippe. Men de to udbrydere gik fuldstændig i stå på de sidste kilometer, da der gik taktik i den.

Jakob Fuglsang fik ikke de rigtige tider, forklarer han om den taktiske brøler.

- Jeg havde sagt til dem i radioen, at de skulle give mig besked i forhold til, hvad afstanden til dem bagved var, fordi de ikke ville have, at jeg førte med Alaphilippe. Da vi kører ind på den sidste kilometer, kan jeg lige pludselig høre, at de siger, at Kwiatkovski er 20 sekunder efter, hvor jeg siger tilbage til dem, at han altså er to meter bagved os, siger han.

Det ærgrer Jakob Fuglsang, der mener, at han havde en god chance for at vinde, efter at han overraskende slog Alaphilippe i spurten og henviste franskmanden til fjerdepladsen.

- Hvis jeg havde ført lidt mere, så havde jeg måske slået ham i spurten alligevel og så vundet. At de alligevel får chancen for at komme tilbage, det skulle de ikke have haft, siger han om de andre udbrydere, der hentede Fuglsang og Alaphilippe til allersidst.

Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe stak af med 35 km igen ved dette års Amstel Gold Race. Video: TV 2 SPORT

Slog Alaphilippe for første gang

Selvom det endte i en skuffelse for danskeren, så tager han alligevel positive ting med fra en podieplads.

- Jeg slår Alaphilippe for første gang, og jeg fik vist, at jeg var en af de stærkeste derude, hvis ikke den stærkeste. Jeg kunne ikke ryste Alaphilippe af. Så jeg valgte at holde sammen med ham så lang tid som muligt, og så forsøgte jeg et par gange her tæt på finalen.

- Heldigvis lykkedes det mig at slå Alaphilippe i spurten og få tredjepladsen, så det ikke blev til ingenting, og det ikke blev spildt, fordi de (sportsdirektørerne, red.) ikke ville have, at jeg førte med Alaphilippe, siger han med henvisning til de meldinger han fik fra sit hold over radioen.

Men alligevel var det en tydeligt skuffet Jakob Fuglsang, der måtte se muligheden for sejr glippe til sidst.

- Et podie i Amstel er selvfølgelig altid noget værd. Men det havde været sjovere at vinde, siger han.

Opsat på revanche

Onsdag venter Fleche Wallone, inden Jakob Fuglsang også skal køre Liege-Bastogne-Liege på søndag. Her er danskeren opsat på revanche.

- Næste mål er Liege (Liege-Bastogne-Liege, red.), hvor jeg tror, at jeg kan gøre det godt. Og jeg vil forsøge at forberede mig bedst muligt frem mod det, og så må vi se, hvordan Fleche Wallone kommer til at passe ind. Der skal revanche i Liege, siger han.

Sådan blev top-10 i Amstel Gold Race.