Ekspert imponeret over Amstel-vinder: - Han gjorde nærmest alt forkert

Mathieu van der Poel vandt søndag Amstel Gold Race efter en hæsblæsende afslutning, hvor danske Jakob Fuglsang var med helt fremme.  

Med få kilometer tilbage af Amstel Gold Race så det bestemt ikke ud til, at Mathieu van der Poel skulle vinde.

Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang virkede til at skulle afgøre løbet mellem sig, efter van der Poel tidligere havde forsøgt at stikke afsted.

Alaphilippe og Fuglsang begyndte at køre taktisk, og dermed kunne en gruppe med Mathieu van der Poel komme op til allersidst.

I spurten var hollænderen suveræn på trods af, at han få kilometer forinden selv havde siddet forrest og indhentet folk foran.

- Det er vildt, hvor god Mathieu van der Poel er. Han gjorde nærmest alt forkert. Han startede spurten for tidligt, startede med at angribe for tidligt, sad selv og lukkede et hul med få kilometer tilbage. Man tænker 'nej, nej, nej, hvad laver du?' Og så vinder han alligevel, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

Mathieu van der Poel stak afsted fra feltet med 43 kilometer til mål, men måtte efter få kilometer se sig hentet igen.

Herefter angreb Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe, og de to blev altså først hentet helt til sidst – blandt andet med stor hjælp fra vinderen van der Poel.

- Det er vildt og meget overraskende. Mathieu van der Poel var nærmest dømt ude af løbet, siger Chris Anker Sørensen.

På forhånd var hollandske van der Poel regnet som én af løbets favoritter på trods af, at denne sæson er hans første som professionel rytter på det belgiske hold Corendon-Circus.

Tidligere i denne uge vandt han det store éndagsløb Brabantse Pijl.