- Jeg ved ikke, hvordan jeg gjorde det, siger Amstel-vinder

Mathieu van der Poel var ikke selv klar over, hvordan det søndag lykkedes ham at vinde Amstel Gold Race.

I finalen af Amstel Gold Race så det ud til, at Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe skulle køre om sejren, da de kørte ind på de sidste tre kilometer med et forspring på 35 sekunder til forfølgerne.

Men bare hundrede meter fra målstregen kom Mathieu van der Poel blæsende forbi Fuglsang og Alaphilippe, og hollænderen kunne tage den hidtil største sejr i karrieren.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg gjorde det. Jeg forstår det virkelig ikke, siger Mathieu van der Poel efter sejen.

Den hollandske mester forsøgte sig ellers med et angreb allerede 43 kilometer fra mål. Van der Poel blev hentet af feltet igen få kilometer senere, men heldigvis for hollænderen fik de spildte kræfter ikke konsekvenser i finalen, hvor han spurtede fra alle konkurrenterne.

- Jeg følte mig virkelig godt tilpas. Jeg angreb tidligt og håbede at komme afsted alene, men det lykkedes ikke. Til sidst håbede jeg bare, at der ville gå taktik i den oppe foran. Det er helt utroligt.

- Jeg troede ikke, jeg kunne vinde. Jeg forventede det overhovedet ikke, lyder det fra den 24-årige komet.

Simon Clarke endte på andenpladsen i Amstel Gold Race, mens danske Jakob Fuglsang tog sig af den sidste podieplads i løbet.