Alaphilippe overrasket over finalen: - Fuglsang ville ikke føre

Julian Alaphilippe forstod ikke, hvad der skete i Amstel Gold Race, hvor han i lang tid lignede en sandsynlig vinder, men endte som nummer fire.

Julian Alaphilippe lå i en yderst gunstig position i slutningen af Amstel Gold Race.

Sammen med danske Jakob Fuglsang var han i front af løbet, og det virkede sikkert, at vinderen skulle findes blandt de to – med franskmanden som den, på papiret, hurtigste.

Men på nærmest mirakuløs vis blev de to ryttere hentet kort før målstregen, og derfor blev det hverken Fuglsang eller Alaphilippe, der vandt. I stedet kunne Mathieu van der Poel juble over sejren.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Jakob og jeg arbejdede godt sammen, og jeg troede, jeg ville vinde i en spurt, siger Julian Alaphilippe ifølge belgiske GVA.

- Vi havde 45 sekunders forspring med tre kilometer tilbage, og jeg tænkte, at det ville være tilstrækkeligt. Fra den sidste kilometer ønskede Jakob Fuglsang ikke at tage føringer, og pludselig så jeg rytterne komme bagfra, siger franskmanden.

Alaphilippe havde også fysiske problemer på de sidste kilometer, og det kan godt have haft påvirkning på farten, mener han.

- Jeg havde lidt kramper til sidst, hvilket giver mening på grund af varmen og intensiteten, siger han.

Problemer med kommunikationen

Efter løbet har Fuglsang og Alaphilippe begge talt om kommunikationsproblemer undervejs i slutningen af løbet. Ikke med hinanden, men med andre.

Fuglsang mente, at holdet havde givet forkerte informationer til ham over radioen.

Alaphilippe siger, at løbsdirektøren, Leo van Vliet, fortalte de to forreste ryttere, at de havde et stort forspring.

- Få kilometer fra målstregen fortæller løbsdirektøren, at vi var foran med 35 sekunder. Det vil sige, at de har hentet mange sekunder per kilometer i forhold til os. Det er ikke muligt, tror jeg, siger Alaphilippe.

Julian Alaphilippe har trods skuffelsen i Amstel Gold Race haft en fin start på 2019-sæsonen. Han har vundet de store endagsløb Milano-Sanremo og Strade Bianche. Sidstnævnte i en direkte spurtduel med Jakob Fuglsang.