Fuglsang tager stort spring på rangliste efter podieplads

16x9
Jakob Fuglsang er nummer ni i verden. Foto: Bas Czerwinski / Ritzau Scanpix

Jakob Fuglsangs tredjeplads i Ardenner-klassikeren Amstel Gold Race sender ham op på en niendeplads på UCI's rangliste.

Astana-kaptajnen Jakob Fuglsang var bitter, da han kørte over målstregen i søndagens Amstel Gold Race.

UCI-ranglisten d. 22. april 2019

1. Alaphilippe
2. Dumoulin
3. Valverde
4. Roglic
5. Van Avermaet
6. Viviani
7. Matthews
8. S. Yates
9. Fuglsang
10. Pinot

I den hektiske finale havde den 34-årige dansker sat næsen op efter mere end den sidste plads på podiet. Han kan dog trøste sig med, at han med tredjepladsen tager et stort spring frem på UCI's verdensranglisten. På mandagens rangliste er danskeren nemlig kravlet 17 pladser frem til en niendeplads.

Jakob Fuglsang valgte at spille højt spil i den 54. udgave af det hollandske løb. Her var danskeren kommet af sted i et udbrud med Julian Alaphilippe. Duoen så længe ud til at skulle køre om sejren, men da Fuglsang i et taktisk træk valgte at undlade at tage føringer, blev de hentet kort før målstregen.

Dermed blev en sikker andenplads vekslet til en tredjeplads og dermed fra 400 til 325 UCI-point.

- Hvis jeg havde ført lidt mere, så havde jeg måske slået ham i spurten alligevel og så vundet. At de alligevel får chancen for at komme tilbage - det skulle de ikke have haft, sagde Fuglsang søndag.

Et stykke længere nede finder man de næste danskere i form af Michael Valgren og Søren Kragh Andersen, der ligger side om side som henholdsvis nummer 71 og 72. Førstnævnte er dalet 54 pladser, fordi han mistede de point, han optjente fra sidste års sejr i Amstel Gold Race.

Listen toppes fortsat af Julian Alaphilippe, mens ugens højespringer blev vinderen af den hollandske klassiker, Mathieu van der Poel, som hopper 88 pladser frem til en 12.-plads.