Sky-talent vinder første etape i Tour of the Alps

Team Skys 24-årige Tao Geoghegan Hart spurtede sig sejren på første etape i Tour of the Alps.

Se Tour of the Alps på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Det var Vincenzo Nibali, der åbnede op for løbet, da han angreb med 14 kilometer igen på den kuperede første etape i Tour of the Alps.

Men selvom den rutinerede italiener slap afsted, var det ikke ham, der endte med etapesejren. Det blev i stedet Tao Geoghegan Hart, der spurtede sig til en sejr foran Alexander Aranburu Debu fra Caja Rural og Roland Thalmann fra Team Vorarlberg Santic.

- Det var virkelig rart og en dejlig dag. Jeg er virkelig glad for at tage min første professionelle sejr. Det var en hård finale, hvor jeg både skulle arbejde, men samtidig tænke på afslutningen, siger Hart i sejsinterviewet.

- Vi har et godt hold med, og det viste vi, da vi havde fire ryttere med i finalen.Vi har Froomey (Chris Froome, red.) med, og vi støtter ham, så meget vi kan.

Chris Froome kom i mål på sjettepladsen, men det er altså hans holdkammerat, der er indehaver af førertrøjen.

Da Vincenzo Nibali slap afsted med blandt andre Rafal Majka, Pavel Sivakov, var Tao Geoghegan Hart faktisk også med,

10 kilometer senere blev angrebet mere eller mindre annulleret, og flere af de stærke bjergrytter sad nu samlet igen. De skulle afgøre sejren i mellem sig, og selvom Hart havde været i udbrud, tog han alligevel sejren efter en lang spurt.

Sådan sluttede top-10 på første etape i Tour of the Alps.
Sådan sluttede top-10 på første etape i Tour of the Alps. Foto: TV 2 SPORT