Cykling

Froome nød hektisk første etape: - Det var som et U23-løb

Selvom det ikke var Chris Froome, men holdkammeraten Tao Geoghegan Hart, der vandt første etape i Tour of the Alps, nød han alligevel at være tilbage.

Se Tour of the Alps på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Chris Froome var tilbage på cyklen efter næsten en måneds løbsfravær, da første etape i Tour of the Alps blev kørt mandag.

Sky-stjernens seneste løb var i Catalonien Rundt i slutningen af marts, og siden har han ikke være i sadlen i løbssammenhæng. På første etape viste Froome dog, at han ikke har ligget på den lade side med træningen, da han kørte med sine konkurrenter og sluttede på en sjetteplads på den kuperede etape, imens hans holdkammerat Tao Teoghegan Hart vandt kørte først over stregen.

Der var flere angreb i finalen, og løbet var svært at kontrollere, men det glæder Froome sig faktisk over.

- Det var et sjovt løb. Det føltes som et U23-løb på nogle områder, hvor det slet ikke var kontrolleret, og hvor ingen ville tage ansvar. Vi brugte vores overtal i finalen med både Tao og Pavel (Sivakov, red.) i angrebet fra Nibali og Majka over toppen på den sidste stigning, siger Chris Froome ifølge Cyclingnews.

- Desværre holdt det ikke, og det blev samlet igen. Men det betød, at vores folk var i front med få kilometer igen, og vi kunne dække alle angreb.

Etapen blev vundet af den 24-årige brite Tao Geoghegan Hart, som kører sammen med Froome på Team Sky. Froome har kun rosende ord tilovers for sin unge holdkammerat, der tog sin første sejr som professionel.

- Tao kørte forrest i spurten, og han formåede at holde den føring. Jeg er meget glad på hans vegne. Selvom det ikke er et World Tour-løb, så er det stadig hårdt og slet ikke nemt, siger Froome.

Sjettepladsen på første etape var Chris Froomes bedste individuelle resultat i år, siden han sammen med Team Sky fik en tredjeplads på holdløbet i Colombia 2.1 i februar.