Eksperter spår Fuglsang-sejr søndag: - Han har aldrig været bedre

TV 2 SPORTs cykelekspert tror, at Jakob Fuglsang ender som sejrherre i den store klassiker Liége-Bastogne-Liége på søndag.

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang har gang i sin vel nok bedste sæson i karrieren.

Så sent som onsdag eftermiddag var danskeren på ny med fremme, da Fleche Wallonne skulle afgøres. Her måtte Fuglsang dog lade sig henvise til andenpladsen, efter franske Julian Alaphilippe var for hurtig i spurten.

Søndag gælder det så den store klassiker Liége-Bastogne-Liége, hvor Jakob Fuglsang ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen har gode chancer for at krone en 'fantastisk' sæsonstart med en af de helt store sejre.

- I min verden er han den stærkeste lige nu i verden til den type løb. Det er ham, der tager initiativet igen, og de andre frygter ham virkelig meget. Han besidder ikke den spurt, som en del af de andre har. Og det ved han. Men jeg tror bare på det. Han har aldrig været bedre, end han er nu, fortæller Rolf Sørensen.

- Jeg tror simpelthen, at Fuglsang kan gøre forskellen på søndag. Alt skal selvfølgelig spille, og alt skal være i orden. Han har et enormt stærkt hold omkring sig, som kan iscenesætte ham, og den iscenesættelse bliver meget vigtig.

Sådan så det ud onsdag, da Alaphilippe slog Jakob Fuglsang.
Sådan så det ud onsdag, da Alaphilippe slog Jakob Fuglsang. Foto: Julien Warnand / Ritzau Scanpix

Chris Anker Sørensen, der også er cykelekspert på TV 2 SPORT, har også store forhåbninger til Jakob Fuglsang.

- Jeg tror, han vinder, lyder spådommen om søndagens løb.

- Det er et løb, der passer perfekt til ham. Selvfølgelig kan det gå galt, jeg tror virkelig meget på Jakob. Han har været så tæt på i denne uge, og han kører med en helt anden gnist og et andet overskud, end vi har set før, siger Chris Anker Sørensen.

OL-resultat forandrede Fuglsang

Sæsonen igennem har det da også lykkes godt for Astana med at iscenesætte Fuglsang.

Danskeren har blandt andet vundet Andalusien Rundt og en etape i Tirreno-Adriatico. Deruover er det blevet til podieplaceringer i store klassikere som Strade Bianche, Amstel Gold Race og senest onsdag en andenplads i Fleche Wallonne.

- Han er så sikker på sin egen form i øjeblikket. Han tror så meget på det. Fuglsang har altid været en dygtig cykelrytter, men det er som om, der er sket et eller andet, lyder det fra Rolf Sørensen.

Ifølge eksperten skal vi tilbage til sensommeren 2016 for at finde svaret på, hvorfor Jakob Fuglsang de seneste sæsoner har leveret sine største resultater.

På landevejene omkring brasilianske Rio de Janeiro kørte danskeren en OL-sølvmedalje hjem, og siden da har Fuglsang ifølge Rolf Sørensen været som forandret.

- Han har virkelig løftet sit niveau. Fysisk har han fået et lille nøk op, men der er virkelig sket noget mentalt, fortæller Rolf Sørensen.

- Jeg synes, at han kører med mere mord i øjnene. Han kører virkelig sin chance for at vinde. Så det er en lille kombination af begge ting, der har givet ham en enorm selvtillid.

Om den store selvtillid kan føre til en sejr i søndagens Liége-Bastogne-Liége for Jakob Fuglsang, kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY, der viser løbet fra klokken 14:10.