Sagan dropper den ældste af forårsklassikerne

16x9
Peter Sagan krydser målstregen på velodromen i Roubaix 14. april 2019. Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Liège-Bastogne-Liège bliver uden Peter Sagan. Sammen med sit hold, BORA-hansgrohe, har slovakken besluttet at holde løbspause i nogle uger.

Først 12. maj klistrer Peter Sagan igen løbsnumre på sin cykeltrøje.

Det betyder, at han ikke stiller til start i den sidste klassiker i dette forår, Liège-Bastogne-Liège, der også er den ældste af forårsklassikerne. Løbet køres søndag 28. april.

- Et hårdt Flèche Wallonne er overstået. Jeg var her for at arbejde for holdet og bidrage til at få det bedst mulige resultat, skriver Peter Sagan på Instagram og fortsætter:

- Holdet og jeg besluttede, at det bedste for mig nu ville være at tage nogle dage fri, så jeg bedre kan forberede mig til de kommende løb startende med Tour of California 12. maj.

Ifølge Cyclingnews, der har talt med en person fra Sagans hold, BORA-hansgrohe, rejser slovakken til USA 4. maj for at indlede sine forberedelser frem mod løbet, der starter i Sacramento.

Ingen podiepladser i klassikerne

For Peter Sagan har forårets klassikere ikke budt på de resultater, han og det tyske hold vel nok havde sat næsen op efter forud for sæsonen.

Den tidligere tredobbelte verdensmester blev nummer fire i Milano-Sanremo, nummer 11 i Flandern Rundt, som han vandt i 2016, og nummer fem i Paris-Roubaix, som han vandt i 2018.

I både Amstel Gold Race og Flèche Wallonne, sidstnævnte kører Sagan normalt ikke, måtte han udgå.

Alligevel er den 29-årige slovakiske stjerne tilfreds med sine præstationer i sadlen.

- Jeg synes, jeg har kørt godt i klassikerne. Jeg har været med fremme, men vandt ikke. Sådan er sport. Nogle gange går det godt, andre gange ikke. Om jeg er nummer fem, seks eller ti betyder ikke noget, men jeg viser, at jeg er der, sagde Peter Sagan til TV 2 SPORT før Flèche Wallonne.

Tour of California køres fra 12.-18. maj.