Cykling

- En perfekt afslutning på foråret, siger Fuglsang om klassikersejr

Jakob Fuglsang strøg til tops i Liège-Bastogne-Liège. Det er første gang i 22 år, en dansker vinder et af cykelsportens fem monumenter.

Med 13 kilometer til mål satte Jakob Fuglsang sit afgørende angreb ind.

Væk var canadiske Michael Woods (EF Education First), og nu slog Astana-danskeren også hul til italienske Davide Formolo (BORA - hansgrohe).

Herfra så 34-årige Fuglsang sig ikke tilbage, og få minutter senere kunne han køre over målstregen med armene over hovedet.

- Det er selvfølgelig helt fantastisk at vinde et monument. Det er en perfekt måde at slutte den første del af sæsonen af på. Det kan ikke blive bedre. Det er en fed følelse, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Det er bare anden gang i historien, en dansker vinder Liège-Bastogne-Liège, der er den ældste af forårsklassikerne. Rolf Sørensen vandt løbet i 1993.

Toppen af sidste stigning var Fuglsangs målstreg

Med sejren kroner Jakob Fuglsang en flot uge, hvor han først blev nummer tre i Amstel Gold Race, nummer to i Fléche Wallone og søndag nummer ét i Liège-Bastogne-Liège.

Hans første klassikersejr.

- Det var en hård én. Før den sidste stigning efterlod holdet mig i en god position. De (holdkammeraterne) var lidt overalt hele dagen, men da det gjaldt, var de der, sagde Jakob Fuglsang i sit vinderinterview til hele verden.

- Gorka (Izagirre) hjalp mig frem til den sidste stigning, Roche-aux-Faucon. Da Woods angreb var det oplagt for mig at gå med. Min målstreg var på toppen. Det vidste jeg allerede fredag, da jeg så ruten.

Jakob Fuglsang kører væk fra Michael Woods og Davide Formolo ved Liège-Bastogne-Liège. Video: Louise Lind

- Jeg forsøgte, og da jeg så tilbage, at Woods var væk, og da Formolo også gav mig nogle meter, sagde jeg til mig selv, at nu skulle jeg bare give alt før toppen og fortsætte, lød det fra danskeren.

Tæt på at styrte få kilometer fra målstregen

Det var dog lige ved at gå grueligt galt for Jakob Fuglsang bare fem kilometer fra målstregen.

I en skov skred hans baghjul ud på den våde asfalt, men på mirakuløs vis formåede han at blive på cyklen.

- Det var et skræmmende øjeblik. Det gav mig lidt adrenalin til resten af vejen mod mål, sagde Fuglsang med et smil på læben.

Jakob Fuglsangs triumf i Liège-Bastogne-Liège er første monumentsejr til en dansker siden 1997. Her kørte Rolf Sørensen først over målstregen i Flandern Rundt.

Jakob Fuglsang blev hyldet på podiet i Liège til lyden af "Der er et yndigt land". Video: Louise Lind