Cykling

Jakob Fuglsang vinder Liège-Bastogne-Liège

Som den anden dansker i historien vandt Jakob Fuglsang klassikerløbet Liège-Bastogne-Liège.

Forårets sidste store klassiker bød på en kæmpe dansk triumf.

Søndag eftermiddag vandt Jakob Fuglsang et af dem cykelmonumenter Liège-Bastogne-Liège. Det sker som den blot anden dansker i historien efter Rolf Sørensens sejr i 1993.

Med sejren fik Fuglsang også besejret sin store rival Julian Alaphilippe, som han har kæmpet med om sejren i løbet af foråret.

Blandt andet to gange inden for den seneste uge, da Fuglsang blev nummer tre i Amstel Gold Race og nummer to i Fleche Wallonne.

Søndag kom franskmanden til kort og var aldrig i nærheden af at true Fuglsangs sejr.

Sådan forløb klassikeren:

Det barske, belgiske vejr krævede ofre allerede i første halvdel af det 256 kilometer lange løb.

Irske Daniel Martin stod tidligt af, og det samme gjorde den spanske verdensmester, 39-årige Alejandro Valverde.

I feltet holdt Deceuninck-Quick-Step et højt tempo for Julian Alaphilippe, hvilket betød at morgenudbruddet blevet halet ind tidligt.

Derfor åbnede Jakob Fuglsangs spanske hjælper Omar Fraile løbet på ny, da han stak afsted med estiske Tanel Kangert med 64 kilometer til mål.

Otte mand kom op til duoen, og det tvang Alaphilippes tropper til yderligere forceringer.

Med 20 kilometer til mål havde Jakob Fuglsang stadig selskab af fem af sine Astana-holdkammerater. Kort efter fejlbedømmede Ion Izagirre et sving og så mistede han kontakten til feltet.

Da feltet ramte den afgørende stigning Roche-aux-Faucon, satte Jakob Fuglsang som den første af favoritterne et angreb ind. Og Julian Alaphilippe, som har drillet danskeren gennem forårssæsonen, kunne ikke følge med.

Det kunne til gengæld Michael Woods og Davide Formolo. I hvert fald i et par kilometer. For med lige under 13 kilometer tilbage af løbet angreb Fuglsang igen i et massivt angreb og satte de to ryttere.

Jakob Fuglsang kører væk fra Michael Woods og Davide Formolo ved Liège-Bastogne-Liège. Video: Louise Lind

Dem og resten af rytterne holdte han bag sig til mål, og dermed kunne han juble over sin formentlig største sejr i karrieren.