Cykling

Fuglsangs fremtid bliver afgjort efter Dauphiné

Jakob Fuglsangs kontrakt udløber efter denne sæson, men der går stadig nogle måneder, inden han får fremtiden på plads.

Foråret har været én lang succes for danske Jakob Fuglsang.

Han sluttede på podiet i de tre store endagsløb Amstel Gold Race, Fleche Wallone og Liége-Bastogne-Liége. Ved sidstnævnte stod han på podiets øverste trin, og det virker til, at 34-årige Fuglsang er på toppen af sin karriere lige nu.

Inden længe venter der ham og agenten Moreno Nicoletti nogle samtaler og noget papirarbejde. Jakob Fuglsangs kontrakt udløber nemlig efter denne sæson.

Ifølge Nicoletti, der har været Fuglsangs agent i mere end ti år, bliver der først taget en beslutning om danskerens fremtid efter etapeløbet Critérium du Dauphiné, der køres fra den 9.-16. juni.

- Efter en god start på sæsonen med mange podiepladser er det vigtigt for ham at fortsætte med at fokusere på at cykle og vinde, siger Moreno Nicoletti til TV 2 SPORT.

Når beslutningen skal tages, vil Fuglsang-lejren ikke mangle tilbud. Moreno Nicoletti fortæller, at der har været mange hold, som har ringet og spurgt ind til Fuglsang.

Ifølge Nicoletti skal Fuglsangs næste kontrakt være baseret på, at han skal fortsætte med at vinde. Og her er holdet af stor betydning.

- Uden et godt hold og gode ryttere omkring Jakob er det umuligt for ham at vinde. Han er ikke interesseret i at score en kontrakt med rigtig mange penge, men så ikke have gode holdkammerater, siger Moreno Nicoletti.

Overlykkelig over sejr

Moreno Nicoletti var i Liége søndag, da Jakob Fuglsang vandt en af karrierens helt store sejre i Liége-Bastogne-Liége.

Han har oplevet Fuglsangs store op- og nedture.

Søndagens sejr skriver sig helt sikkert ind under det første.

- Jeg var rigtig glad og følte mig bare overlykkelig. Det var en stor sejr. Alle kunne se, hvor super god han var. Han har formået at ramme det helt rigtige fysiske og psykiske niveau på samme tid, siger Moreno Nicoletti.

Jakob Fuglsang vandt Critérium du Dauphiné i 2017.