Vuelta a España

Vueltaen har udpeget de fire wildcard-hold

Der er blevet genvalg til de samme fire hold, som også fik et wildcard til sidste års Vuelta a España.

Tre spanske og ét fransk hold fra cykelsportens næstøverste hylde har fået en glædelig nyhed.

Fra slutningen af august til midten af september skal deres cykeltrøjer pryde de spanske landeveje i årets sidste Grand Tour, Vuelta a España.

Mere konkret er det de fire prokontinentale hold Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Euskadi-Murias og Cofidis, som har fået et wildcard til løbet.

Dermed er der tale om en gentagelse fra sidste år, hvor de samme fire hold også fik wildcard.

Cofidis, som fører prokontinentalranglisten, har deltaget i løbet siden 2010, selvom de siden da rykkede fra World Touren ned på prokontinentalt niveau. Holdets rytter Jesus Herrada havde også løbets føretrøje i to dage sidste år.

De har også et dansk islæt i form af Jesper Hansen. Selvom det ikke ligger i kortene, at han skal klikke i pedalerne i det spanske løb, så glæder han sig over nyheden.

- Det er fedt. Vi er et af de store hold lige efter World Tour-holdene, så jeg mener, vi er et godt kort til løbet, siger han til TV 2 SPORT.

Caja Rural har fået en invitation de sidste otte år, mens det sidste år var første gang, at Euskadi-Murias var med. Her imponerede de ved at vinde 13. etape med Oscar Rodriguez.

Selvom Burgos-BH også var med sidste år, var der mere tvivl om deres invitation i år. Holdet valgte i december at suspendere sig selv i tre uger, efter flere ryttere på holdet havde brudt dopingreglerne.

Både Burgos-BH og Euskadi-Murias ligger under det danske hold Riwal Readynez på ranglisten. Derudover deltager de 18 World Tour-hold naturligvis også i løbet.

Vuelta a España køres fra 24. august - 15. september. Løbet kan ses på TV 2 SPORT.