Cykling

Forslået Dumoulin melder sig selv ude af Giro-klassementet

Tom Dumoulin tabte over fire minutter på 4. etape, efter han styrtede. Han siger selv, at han er ude af kampen om den lyserøde førertrøje.

Tom Dumoulin, der var en af de store forhåndsfavoritter til Giro d'Italia, melder sig nu allerede ude af kampen efter 4. etape.

Her styrtede hollænderen nemlig tæt på mål og slog sig så meget, at han havde svært ved at træde i pedalerne på vej ind til målstregen. Dertil blødte han meget fra sit venstre knæ.

Styrtet og tidstabet betyder nu, at han er 4 minutter og 30 sekunder efter Primoz Roglic, der fører løbet. Og det er så langt efter, at han melder sig selv ude af den konkurrence.

- Jeg sover lige på det, og så ser jeg, hvor slemt det ser ud i morgen (onsdag, red.). Men det er forbi med klassementet, siger han ifølge Cyclingnews.

- Salvatore Puccio styrtede, og jeg tror, at jeg ramte hans hjul, og han tog mig og Ion Izagirre med ned. Jeg var i fronten, og jeg kunne ikke undgå det. Jeg har ikke brækket noget, hvilket er godt, men mit knæ er meget hævet. Jeg kunne ikke træde noget kræft i pedalerne i de sidste kilometer, så jeg ved ikke, hvordan jeg klarer mig.

Tom Dumoulin kørte forslået over stregen på 4. etape.

Sportsdirektør Marc Reef fortæller, at det var en forslået Tom Dumoulin, de kom frem til, og de kunne godt se, at den var gal.

- I øjeblikket, hvor vi hørte om styrtet i radioen, var der nogle ryttere, der skiftede cykler, og så hørte vi, at Tom også var nede. Vi kom frem til ham og så med det samme, at det ikke var godt, siger Marc Reef.

- Han fik en ny cykel, men hans knæ var fuld af blod, og han kunne ikke træde i pedalerne. Det var hans største problem.

Selvom Dumoulin var meget forslået, forlyder det, at han stadig er at finde ved start, når 5. etape skydes i gang.

Richard Carapaz vandt den dramatiske 4. etape, da han slog Caleb Ewan i en spurt i en mindre gruppe.