Cykling

Landa undskylder efter at have kaldt rival for 'mentalt retaderet'

Mikel Landa her under dette års Giro d'Italia. Luk Benies / Ritzau Scanpix

Mikel Landa var godt oppe i det røde felt efter tirsdagens fjerde etape, hvor han tabte 42 sekunder til løbets førende rytter, Primoz Roglic.

Pulsen er høj og følelserne mange, når man som cykelrytter lige er kommet i mål efter at have kæmpet som en gal for at minimere sit eget tidstab i klassementet efter et styrt.

Sådan var det i hvert fald for den spanske Movistar-profil Mikel Landa, da han kom i mål på tirsdagens fjerde etape af Giro d'Italia.

- Fucking Yates. Han er mentalt retarderet. Han kører fuldstændig sindssygt, og det var hans skyld, at jeg styrtede, rasede Landa til den spanske avis AS, da han skulle forklare sit tidstab på 42 sekunder til løbets førende rytter, Primoz Roglic.

Spanieren var tydeligt forslået på hoften og venstre arm, da han krydsede stregen efter sin tur i asfalten, som han i første omgang altså mente var Yates' skyld.

Men efter at have fået pulsen lidt ned kom Landa kommet på bedre tanker og undskyldte på det sociale medie Twitter.

- Undskyld til alle fans og i særdeleshed til Yates for nogle ord, der blev taget ud af en kontekst, skriver spanieren.

Og den undskyldning var rivalen til kampen om topplaceringerne i den italienske rundtur ikke sen til at tage i mod.

- Ingen problem. Jeg ved, hvordan det er at sige noget lige i kampens hede, skriver Yates i et svar til Landa på Twitter.

Mikel Landa er 1:49 efter Primoz Roglic i den lyserøde trøje. Noget bedre går det for Simon Yates, der er nummer to i klassementet. Briten har 35 sekunder op til sin solevenske konkurrent.