Cykling

UCI suspenderer Giro-rytter for dopingmistanke

Kristijan Koren kører i øjeblikket Giro d'Italia. Philippe Lopez / Scanpix Denmark

Giro-rytteren Kristijan Koren er suspenderet af UCI for dopingmistanke. Det samme er Alessandro Petacchi.

Fire cykelryttere er suspenderet på grund af mistanke om, at de tidligere i karrieren har benyttet sig af doping.

Det skriver Den Internationale Cykelunion (UCI) på sin hjemmeside.

Det er de østrigske myndigheder, der har indleveret de oplysninger, der har ført til suspenderingen. Oplysningerne er kommet frem i den såkaldte "Operation Aderlass".

Blandt de suspenderede er Kristijan Koren, der aktuelt deltager i Giro d'Italia for Bahrain Merida og skal hjælpe Vincenzo Nibali til en samlet sejr i løbet. Der er mistanke om, at han brød antidopingreglerne i 2012-2013.

Kristijan Koren stiller grundet dopingmistanken ikke til start på 5. etape af Giro d'Italia.

Det største navn er italieneren Alessandro Petacchi, der i 00'erne var blandt sportens fremmeste sprintere og vandt 152 sejre i sin professionelle karriere. Han indstillede karrieren i 2015. Det var også i 2012-2013, at han mentes at have brudt reglerne.

Også Kristijan Durasek, der aktuelt kører Tour of California, er suspenderet. UAE-rytteren menes at have forbrudt sig mod antidopingreglerne i 2017.

Den sidste suspenderede rytter er Borut Bozic, der har indstillet sin aktive karriere og nu er assistentrede sportsdirektør for Bahrain Merida. Ligesom Koren og Petacchi menes det at være i 2012-2013, at han brød reglerne.

En større sag

Operation Aderlass er navnet på et større arbejde mod doping. Det var blandt andet på grund af Operation Aderlass, at "Erfurt-sagen" rullede under VM i langrend.

Det var her, Max Hauke bogstaveligt talt blev taget med nålen i armen, mens han var ved at bloddope sig. Statsadvokaten i München har fundet frem til 21 atleter fra otte forskellige nationer, der alle er kommet hos den samme læge i Erfurt. Mark Schmidt er blevet taget i at opbevare cirka 50 poser med blod i specialfrysere. Blodet menes at stamme fra atleter.

I alt har ni atleter erkendt brug af doping som følge af sagen.

  1. Max Hauke, langrend
  2. Algo Kärp, langrend
  3. Dominik Baldauf, langrend
  4. Karel Tammjärv, langrend
  5. Andreas Veerpalu, langrend
  6. Alexej Poltoranin, langrend
  7. Danilo Hondo, cykling
  8. Georg Preidler, cykling
  9. Stefan Denifl, cykling