Cykling

Petacchi har forladt Giro d’Italia efter beskyldninger om doping

Alessandro Petacchi blev kommentator efter sin aktive karriere, men den har han nu indstillet. Pascal Pavani / Ritzau Scanpix

Fire cykelryttere er suspenderet på grund af mistanker om, at de tidligere har forbudt sig mod dopingreglementet - heriblandt er Alessandro Petacchi.

Alessandro Petacchi er ikke længere at finde i den italienske kommentatorboks under Giro d'Italia.

Det sker efter, at den tidligere italienske topsprinter er blevet suspenderet af UCI for mistanke om doping, og det har nu gjort, at selv har valgt at forlade sin plads i den italienske kommentatorboks, hvor han kommenterede for den italienske tv-station RAI.

- De (UCI, red.) påstår, at jeg skulle have mødt denne doktor for år tilbage, men jeg har allerede sagt, at jeg aldrig har mødt eller talt med ham, sagde Patecchi på den italienske tv-station, inden han rejste hjem, ifølge Cyclingnews.

- Jeg har fået en mail fra UCI om en undersøgelse af Dr. Schmidt og den påståede kontakt, jeg havde med ham, efter jeg læste det i aviserne. Nu forsøger jeg at få fat i dokumenterne, der diskriminerer mig. Jeg tager hjem, da jeg skal snakke med min advokat for at forstå tingene og forberede mit forsvar.

Rytter taget ud af Giroen

Det er de østrigske myndigheder, der har indleveret de oplysninger, der har ført til suspensionen. Oplysningerne er kommet frem i den såkaldte "Operation Aderlass".

Blandt de øvrigt suspenderede er Kristijan Koren, der er taget ud i Giro d'Italia. Der er mistanke om, at han brød antidopingreglerne i 2012-2013.

Også Kristijan Durasek, der aktuelt kører Tour of California, er suspenderet. UAE-rytteren menes at have forbrudt sig mod antidopingreglerne i 2017.

Den sidste suspenderede rytter er Borut Bozic, der har indstillet sin aktive karriere, og nu er assisterende sportsdirektør for Bahrain Merida. Ligesom Koren og Petacchi menes det at være i 2012-2013, at han brød reglerne.

En større sag

Operation Aderlass er navnet på et større arbejde mod doping. Det var blandt andet på grund af Operation Aderlass, at "Erfurt-sagen" rullede under VM i langrend.

Det var her, Max Hauke bogstaveligt talt blev taget med nålen i armen, mens han var ved at bloddope sig. Statsadvokaten i München har fundet frem til 21 atleter fra otte forskellige nationer, der alle er kommet hos den samme læge i Erfurt. Mark Schmidt er blevet taget i at opbevare cirka 50 poser med blod i specialfrysere. Blodet menes at stamme fra atleter.

I alt har ni atleter erkendt brug af doping som følge af sagen.

  1. Max Hauke, langrend
  2. Algo Kärp, langrend
  3. Dominik Baldauf, langrend
  4. Karel Tammjärv, langrend
  5. Andreas Veerpalu, langrend
  6. Alexej Poltoranin, langrend
  7. Danilo Hondo, cykling
  8. Georg Preidler, cykling
  9. Stefan Denifl, cykling