Kasper Asgreen fastholder podieplads i Tour of California

16x9
Kasper Asgreen interviewet af TV 2 SPORT efter Paris-Roubaix. Foto: TV 2 SPORT

Tadej Pogacar overtog førertrøjen i Tour of California med sejr på næstsidste etape. Danske Kasper Asgreen er nummer tre i klassementet.

UAE Team Emirates' Tadej Pogacar er ny mand i den gule førertrøje i cykelløbet Tour of California efter sejr på fredagens 6. etape.

På de sidste meter af den 127,5 kilometer lange etape pressede den 20-årige slovener sig forbi colombianske Sergio Higuita i et tæt spurtopgør.

Higuita så ellers ud til at være i kontrol, da de to ryttere snoede sig gennem de afsluttende sving, men kort før målstregen kom han for langt ud i siden af vejen, og det udnyttede Pogacar til at suse forbi ham og passere mållinjen først.

- Mine holdkammerater udførte et godt arbejde med at beskytte mig hele dagen. Jeg gjorde bare mit bedste på de sidste fem kilometer og klatrede virkelig godt i dag, sagde Pogacar ifølge cyclingnews.com efter sejren.

- Higuita lavede en fejl i det sidste sving, og så kunne jeg tage sejren.

Etapen sluttede med en over syv kilometer lang opkørsel til toppen af Mount Baldy med en stigningsprocent på 8,8.

Asgreen treer før sidste etape

Amerikanske Tejay van Garderen (EF Education First), der førte løbet inden etapen, måtte opgive at holde trit med de førende ryttere med under fem kilometer tilbage af den krævende afslutning.

Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step) kom i mål 22 sekunder efter Tadej Pogacar, og tidstabet betød, at den 24-årige dansker måtte give afkald på andenpladsen i klassementet.

- I dag var en hård dag, skrev han på Twitter efter etapen.

Han kan dog trøste sig med, at han er treer før 7. og sidste etape, og at han kun er fire sekunder efter Sergio Higuita på andenpladsen og 20 sekunder efter Pogacar.

Asgreen, der vandt løbets 2. etape, er også fortsat indehaver af løbets grønne pointtrøje.

Jesper Hansen sluttede som nummer ti på etapen, og danskeren er sammenlagt nummer syv.