Lynhurtig australier spurter sig til etapesejr i Giroen

16x9
Caleb Ewan fejrer sin sejr i Grio d'Italia. Foto: Luk Benies / Ritzau Scanpix

Det endte i en massespurt, da rytterne kørte finale på en kuperet 8. etape i Giro d'Italia.

Australske Caleb Ewan spurtede sig lørdag til sejr på 8. etape af Giro d'Italia.

I en tæt finale henviste han Elia Viviani (Quick-Step) og Pascal Ackermann (Bora) til henholdsvis anden- og tredjepladsen og kørte først over målstregen i Pesaro.

Det var Ewans første sejr i årets Giro og hans anden gennem karrieren.

Den 239 kilometer lange etape bød på flere kategoriserede stigninger, men det afskrækkede altså ikke sprinterne fra at tro på sejren.

Med 30 kilometer igen hentede feltet de to lykkeriddere Damiano Cima (Nippo Vini Fantini) og Marco Frapporti (Androni). Sidstnævnte kom en anelse tættere på bjergtrøjen, men ellers fik de to ikke meget andet end tv-tid ud af at sidde i udbrud det meste af dagen.

En trio bestående af François Bidard (Ag2r), Louis Vervaeke (Sunweb) og Giulio Ciccone (Trek) kørte siden væk, men med seks kilometer igen blev de også halet ind.

I toppen af klassementet rykkede lørdagens etape ikke på noget. Den lyserøde førertrøje sidder fortsat på UAE-rytteren Valerio Conti, der er 1 minut og 32 sekunder foran den spanske Movistar-veteran José Rojas. Giovanni Carboni (Bardiani) er på løbets tredjeplads.

Spørgsmålet er, om de tre også udgør det foreløbige podie efter søndagens etape. Her skal rytterne nemlig ud på en 34,8 kilometer lang, kuperet enkeltstart, hvilket favoriserer nogle af klassementets favoritter.

Ikke mindst den slovenske altmuligmand, Primoz Roglic fra Jumbo-Visma. Han vandt Giroens indledende enkeltstart på 8,2 kilometer og kan glæde sig over, at Giroen samlet byder på 59,8 kilometer individuel tidskørsel.

Roglic er dog 5 minutter og 24 sekunder efter den førende rytter. Lidt længere nede i klassementet finder man andre favoritter som Simon Yates (Mitchelton-Scott), Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) og Miguel Angel Lopez (Astana).