Cykling

Storsatsende norsk hold henter fem danske ryttere

Uno-X vil næste år køre på cykelverdenens næsthøjeste niveau. Til det henter de nu fem danske ryttere.

Fra næste sæson skal hele fem danskere køre for det norske cykelhold Uno-X.

De fem danskere er Julius Johansen, Casper von Folsach, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen og Jacob Hindsgaul Madsen, som alle kører for danske ColoQuick i denne sæson.

Fire af rytterne er på banelandsholdet, hvor Julius Johansen er én af dem. Han glæder sig over skiftet og fortæller samtidig, at målet er at vinde medaljer på banen ved OL i sommeren 2020.

Det giver skiftet til det professionelle cykelhold også mulighed for.

- Det ligger godt i mine planer, og det kan udvikle mig som cykelrytter. Jeg satser super meget på banen, og Uno-X tilbød, at vi kan have 100 procent fokus på banen frem mod 2020, men samtidig kombinere det med landevejen hos dem, siger Julius Johansen til TV 2 SPORT.

De fem ryttere kender hinanden særdeles godt fra tiden på ColoQuick. Og selvom de ikke havde aftalt at skifte i fællesskab, så glæder Julius Johansen sig over, at det nu netop bliver sådan.

- Det er dem, jeg taler mest med på holdet, og det er dem, jeg kører godt cykelløb med. Så det er vanvittigt fedt, at det kan lade sig gøre at blive professionel, siger Julius Johansen.

Hos Uno-X, som har det fulde navn Uno-X Norwegian Development Team, har de fokus på udviklingen af unge ryttere.

Deres kommende danskere er næsten alle omkring 20 år gamle.

Skulle rytterne blive tilbudt en kontrakt fra cykelsportens øverste niveau, World Touren, vil rytterne få mulighed for at skifte. Et skifte, der ifølge Julius Johansen er hans største drøm.

- Efter OL vil jeg gerne være World Tour-rytter. Og det er fedt, at der er en mulighed for det med kontrakten hos Uno-X. De prøver at hjælpe rytterne til at komme videre i karrieren, siger Julius Johansen.

De fem ryttere fortsætter med at have base i Danmark, selvom Uno-X er baseret i Norge.