Cykling

Wiggins klandrer Team INEOS for at 'umenneskeliggøre cykelsporten'

Det tidligere Team Sky-mandskab har taget glæde og følelserne ud af cykelsporten, mener den tidligere Tour de France-vinder.

Siden bruddet med Team Sky for tre år siden har Bradley Wiggins ikke holdt sig tilbage med kritik af sit tidligere hold.

Og nok engang angriber Wiggins holdet, der nu går under navnet Team INEOS.

Efter at have set 15. etape af Giro d'Italia med aggressiv kørsel fra både Vincenzo Nibali og etapevinder Dario Cataldo blev briten mindet om den passion, han synes, der mangler i sporten.

Her fortalte de to italienere efter etapen glædeligt om følelserne, der susede igennnem dem. Hvilket ifølge Wiggins er en stor kontrast til sidste års store comeback af Chris Froome i Giro d'Italia, hvor det følelsesmæssige blev negligeret.

- Da Chris Froome gjorde, sagde Dave Brailsford-typerne (holdets chef, red.), at der blev kørt efter en bestemt strategi, siger Wiggins, som vandt Tour de France med Team Sky i 2012, i sin podcast, The Bradley Wiggins Show.

- Sky umenneskeliggør cykelsporten og tager følelserne ud af det. Jeg er ikke en hykler, og jeg har nydt godt af det, men man ser det, når man kommer ud på den anden side.

- Den første person, vi hører fra, er ikke Froome. Vi hører om Dave. Det kommer hele tiden tilbage til ham. Mens når man ser Nibali og Cataldo får man at vide, hvad det betyder for dem. Det er, hvad det handler om. De to gør alt, hvad vi elsker ved sporten, siger han.

Nød ikke sejrene

Wiggins understreger flere gange i podcasten, at han ikke blot siger det for at pege fingre ad sit tidligere hold. Men han husker selv fra sin tid på holdet, at der aldrig blev fejret noget.

Selvom hans tid på holdet fra 2010-2015 bød på flere store triumfer blev sejrene til ham og holdkammeraterne ikke nydt.

- Det er en skam. Vi nød ikke øjeblikkene. Men det er derfor, vi kunne gå fra løb til løb og vinde. 'Fantastisk, vi vandt. Skønt. Men i morgen er en ny dag', lyder det fra briten.

Bradley Wiggins har udover en Tour de France-titel også vundet fem OL-guldmedaljer.