Cykling

Chefen forsvarer slag: - Jeg ærgrer mig kun over, han ikke straffede ham mere

Miguel Ángel López beklager sin handling, men appellerer også til større respekt fra tilskuerne.

Astana-kaptajnen var den store taber på 20. og næstsidste etape i Giro d'Italia.

Colombianske Miguel Ángel López lå i næstforreste gruppe med omkring seks kilometer tilbage, da han blev væltet af en tilskuer. I stedet for at komme hurtigt tilbage på cyklen afreagerede han på tilskueren ved at tildele ham tre slag i hovedet. Hændelsen kan ses i klippet over artiklen.

- Jeg blev skubbet i jorden. Der skal være større respekt for rytterne. Jeg beklager (min handling, red.). Det var et øjebliks ren adrenalin, sagde López ifølge Cyclingnews efter etapen.

Ifølge cykelmediet medfører en voldelig handling mod enhver person diskvalifikation fra et løb, men løbsjuryen besluttede efterfølgende at lade Astana-stjernen slippe med henvisning til, at der var tale om en menneskelig reaktion.

Han blev da også taget i forsvar af sin chef, Giuseppe Martinelli, der er Astanas team manager.

- Jeg synes, det er normalt at reagere, som han gjorde. Han var på vej til at vinde etapen. Jeg ærgrer mig kun over, at han ikke straffede tilskueren mere, for det fortjente han, siger Martinelli ifølge Cycling Weekly.

Miguel Ángel López vandt optaktsløbet til Giroen, Volta a Catalunya, men har ikke spillet nogen stor rolle i årets første Grand Tour.

På 20. etape tabte han 1 minut og 49 sekunder til etapevinderen Pello Bilbao, der også kører for Astana. Det efterlader López 4 minutter og 25 sekunder fra Mikel Landa på tredjepladsen og godt 7 minutter fra førstepladsen.

Søndagens sidste etape er en enkeltstart.

Klassementet

  1. Richard Carapaz (Movistar)
  2. Vincenzo Nibali (Mahrain Merida) +1:54
  3. Mikel Landa (Movistar) +2:53
  4. Primož Roglič (Jumbo-Visma) +3:16
  5. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) +5:51
  6. Miguel Ángel López (Astana) +7:18
  7. Rafal Majka (BORA-hansgrohe) +7:28
  8. Simon Yates (Mitchelton-Scott) +8:01
  9. Pavel Sivakov (INEOS) +9:11
  10. Ilnur Zakarin (Katusha) +12:50