Langvad pådrager sig flere brud efter styrt under opvarmning

16x9
Annika Langvad er tilbage på mountainbike-cyklen efter et forår på landevejen. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Annika Langvad kan se frem til flere ugers pause, efter hun under et styrt har pådraget sig flere brud.

Foråret har i sandhed været fantastisk for cykelrytteren Annika Langvad.

Danskeren har for første gang i karrieren kørt på øverste niveau på landevejen, hvor hun har leveret det ene topresultat efter det andet - heriblandt andenpladsen i den italienske klassiker Strade Bianche.

Efter Liége-Bastogne-Liége i slutningen af april har Langvad helt efter planen igen rettet fokus mod mountainbike, hvor hun igennem en lang årrække har vundet VM-guld flere gange.

Men her er det ikke gået, som hun havde håbet. Den 35-årige dansker har søndag pådraget sig flere brud efter et styrt.

- Jeg vil ikke sige, at min forårs mountainbike-kampagne har været smertefri. I dag styrtede jeg under opvarmningen til et lokalt løb og brækkede mindst to knogler i min højre hånd og fik en mindre fraktur skulderbladet, skriver Langvad på Instagram.

- Jeg kan nu se frem til fire uger med forbinding, men jeg burde være i stand til at være tilbage på motionscyklen og landevejen inden det, skriver hun videre.

Danskeren har i de første løb på mountainbike-cyklen haft svært ved at finde formen. For en uge siden skrev hun ligeledes på Instagram, at hun måtte hun droppe planerne om at stille op i World Cup-stævnet i Nove Mesto, fordi hendes form ikke var god nok.

Annika Langvad vandt i 2018 VM-guld på marathon-distancen for femte gang i karrieren. I 2016 blev hun desuden verdensmester på OL-distancen.

I efteråret sidste år skrev danskeren kontrakt med hollandske Boels-Dolmans med henblik på at køre flere løb på landevejen.