Cykling

Sunweb-talents sæson er forbi

Sam Oomen havde en stor rolle i sidste års Giro d'Italia, hvor han selv blev nummer ni og hjalp holdkaptajn Tom Dumoulin til en andenplads. Luk Benies / Scanpix Denmark

Sam Oomen har alvorlige problemer med sin venstre lyske og skal derfor opereres. Dermed blev Giro d'Italia hans sidste løb i 2019.

En af Hollands største cykelsportstalenter Sam Oomen har fået en nedslående nyhed.

Hans sæson er overstået, og han skal gennemgå en operation. Holdets lægestab har nemlig langt om længe fundet ud af, hvad den 23-årige hollænder fejler, efter han har haft problemer gennem hele 2019.

Team Sunweb-rytteren har store problemer med sin venstre lyske, hvor der er fundet en forsnævring. Det er så alvorligt, at han nu må vente i lang tid, før han igen kan vende tilbage på landevejen.

- Min sæson er slut, hvilket er et stort mentalt tilbageslag. Men problemerne er nu blevet opdaget, og forhåbentlig bliver de løst. Forhåbentlig kan jeg tage et skridt tilbage og to skridt frem, siger Sam Oomen i en pressemeddelelse.

Oomen deltog i det netop overståede Giro d’Italia, hvor han udgik på 14. etape.

Faktisk fandt den talentfulde hollænder allerede ud af, at han havde problemer inden Giro d’Italias begyndelse. Han stillede alligevel til start, men dette år bragte det italienske etapeløb ikke på samme succes som sidste år, hvor Oomen endte som nummer ni.

- Jeg led meget under enkeltstarter og nøglepunkter med høj intensitet. Mine ben virkede simpelthen ikke, som de skulle, siger han.

Oomens bedste resultat i denne sæson, som altså er slut nu, er en niendeplads i Tirreno – Adriatico, hvor han også vandt ungdomstrøjen.

Den uheldige hollænder er holdkammerat med danskerne Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen samt storebror Asbjørn Kragh Andersen.