Cykling

Fuglsangs agent i dialog med Movistar

Den danske cykelstjerne har kontraktudløb efter denne sæson. Fuglsangs agent bekræfter over for TV 2 SPORT, at der er dialog med spanske Movistar.

Jakob Fuglsang har haft et forrygende forår. Han endte på podiet i både Amstel Gold Race og Fleche Wallone, og han sluttede forårssæsonen af med at vinde Liége-Bastogne-Liége.

Sådanne resultater får naturligvis andre cykelhold til at kigge efter danskeren i et år, hvor Fuglsangs kontrakt med Astana udløber.

Den spanske avis Marca bringer i dag en historie, hvor Fuglsang nævnes som en mulig ny rytter på spanske Movistar.

Storholdet har ifølge Fuglsangs agent Moreno Nicoletti da også kontaktet danskerens lejr og talt om et muligt skifte.

- Jeg talte med Eusebio Unzué (Movistars adm. direktør, red.) under Giro d’Italia, skriver Nicoletti i en SMS til TV 2 SPORT.

Han fortæller samtidig, at det ikke er blevet til mere end snak. For ligesom i slutningen af april holder Nicoletti fast i, at Fuglsangs fremtid bliver afgjort, efter han har kørt Critérium du Dauphiné i midten af juni måned.

Og måske er Movistar et godt bud på en ny arbejdsgiver for den 34-årige dansker.

Marca mener nemlig at vide, at Movistar mister flere af sine prominente ryttere til næste sæson.

De to stjerner Mikel Landa og Nairo Quintana skulle ifølge avisen have skift til henholdsvis Bahrain-Merida og Arkea-Samsic liggende klar.

Dermed ville der blive plads til Jakob Fuglsang i en kaptajn-rolle, selvom han stadig ville skulle slås med den nykårede Giro-vinder Richard Carapaz og Alejandro Valverde.

Jakob Fuglsang har kørt for Astana de seneste seks sæsoner.