Cykling

'Utrolig glad' Mørkøv fortsætter på det mest vindende cykelhold

Michael Mørkøv har forlænget sin kontrakt med Quick-Step med to år. Holdet har givet ham lov til at deltage ved VM og OL i banecykling næste år.

Michael Mørkøv har fået fremtiden på plads.

Den 34-årige cykelrytter har nemlig forlænget sin kontrakt med Deceuninck-Quick-Step i to år, så den nu løber helt frem til 2021.

- Jeg kan ikke se mig selv køre på andre cykelhold end Quick-Step på nuværende tidspunkt. Jeg har været utrolig glad for at køre på cykel, siden jeg kom hertil i 2018, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Jeg havde også min klart bedste sæson sidste år, og jeg har fortsat de gode takter i år. Så jeg var utroligt glad, da Patrick Lefevere (holdejeren, red.) tilbød mig en forlængelse af kontrakten.

Mørkøv kom til Quick-Step fra Katusha-Alpecin, og det forlængede samarbejde skyldes særligt, at den rutinerede dansker er kommet til at spille en vigtig rolle på holdet, der i denne sæson har hentet 31 sejre. Det er flest af alle.

- Jeg har fundet en rigtig god position på holdet, hvor jeg føler, jeg har en stor værdi for specielt vores sprintere, men også for mange af vores yngre ryttere, som jeg kan mærke, læner sig meget op ad mig, når vi kører løb for at trække på min erfaring. Så jeg føler helt klart, at jeg har en god fremtid her i de kommende år, fortæller danskeren.

Samtidig var det heller ikke svært for Mørkøv at takke ja til tilbuddet, fordi han også får lov at repræsentere Danmark som banecyklist til næste år.

- Da jeg spurgte om lov til at køre VM på bane i 2020 som optakt til OL - og selvfølgelig også OL i Tokyo - var jeg så heldig at få godkendelse af holdet. Så det bliver et af mine helt store personlige mål. Jeg er utrolig glad for at blive på et utroligt velfungerende hold, og samtidig få lov at prøve lykken på banen ved siden af, siger Mørkøv.

Tror på Tour de France

I nærmere fremtid kan Michael Mørkøv sandsynligvis også se frem til at vende tilbage til Tour de France, som han ikke blev udtaget til i sidste sæson.

- Jeg synes, det ser rigtig godt ud med Tour de France i år. Det har hele tiden været på mit program, at jeg skulle køre det og være en del af det hold, der skal støtte Elia Viviani på sprintetaperne der.

- Med mindre, der sker noget uforudset, som at andre ryttere kører bedre, eller at jeg selv underpræsterer, vil jeg tro, at jeg kommer med. Det ser positivt ud, men man kan ikke vide sig sikker, før man står med startnummeret i hånden, siger danskeren.

Michael Mørkøv har tidligere vundet VM-guld i banecykling i disciplinen i holdforfølgelsesløb.