Cykling

Anerkendt medie peger på Fuglsang som den mest formstærke Tour-favorit

Cyclingnews har set nærmere på de 16 største bejlere til årets Tour de France-titel, og fire uger før start er Jakob Fuglsang mediets bedste bud.

Jakob Fuglsang er i øjeblikket blandt de absolutte favoritter til at vinde Tour de France i år.

Det vurderer det anerkendte cykelmedie Cyclingnews, der har placeret danskeren på førstepladsen over de mest formstærke Tour-ryttere foran store navne som Chris Froome, Adam Yates og Geraint Thomas.

Fuglsang har også haft et forrygende forår, og mediet begrunder særligt danskerens placering med præstationerne i den sidste klassiker-uge i slutningen af april.

- Det blev til en tredjeplads i Amstel Gold Race, en andenplads i Flèche Wallone, og så sejrede han med et brag i Liège-Bastogne-Liège, skriver Cyclingnews, der også spår Astana-danskeren gode chancer i det forestående etapeløb Critérium du Dauphiné, der er den sidste store test før Tour de France til juli.

- Fuglsang tager til Critérium du Dauphiné med den selvtillid, det giver at have vundet løbet for to år siden – og hvis danskerens sommer bliver ligesom hans forår, kommer han til at være flyvende.

Samtidigt har mediet vurderet, hvad der taler for og imod Jakob Fuglsangs form.

Det bedste er, at han er blevet ved med at tro på det, efter han kom så tæt på i både Strade Bianche (andenplads) og Tirreno-Adriatico (tredjeplads), og efter han blev degraderet til fjerdepladsen i Baskerlandet Rundt.

- Det værste er, at han har været nødt til at stoppe med at køre lige efter sin største sejr i karrieren for at slappe af, før forberedelserne til Tour De France startede. Men hvis det er det største problem, går det altså ikke helt skidt, skriver mediet.

Således ser Cyclingnews' fulde formbarometer ud med fire uger til Tour de France:

 1. Jakob Fuglsang (Astana)
 2. Adam Yates (Mitchelton-Scott)
 3. Thibaut Pinot (Groupma-FDJ)
 4. Geraint Thomas (Team INEOS)
 5. Nairo Quintana (Movistar)
 6. Chris Froome (Team INEOS)
 7. Egan Bernal (Team INEOS)
 8. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)
 9. Mikel Landa (Movistar)
 10. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma)
 11. Romain Bardet (AG2R)
 12. Richie Porte (Trek-Segafredo)
 13. Tom Dumoulin (Team Sunweb)
 14. Dan Martin (Dan Martin)
 15. Enric Mas (Deceuninck
 16. Rigoberto Uran (EF Education First)

Se Critérium du Dauphiné direkte på TV 2 SPORT fra den 9.-16. juni.