Dansker tog bjergtrøjen i stor Tour-optakt: - Lidt ironisk at jeg vinder

Casper Pedersen var et stort smil efter 1. etape af Criterium du Dauphiné, hvor han havde sikret sig bjergtrøjen - foran sin landsmand Magnus Cort.

Casper Pedersen var første mand over de fire første bjerge på 1. etape af Criterium du Dauhpiné.

Det sikrede ham bjergtrøjen, og det var faktisk efter en intens kamp med sin landsmand og træningsmakker Magnus Cort.

- I den første spurt, der kører Cort og jeg faktisk rimelig hårdt mod hinanden. Det er faktisk lidt ironisk, for vi har ligget og trænet sammen i Girona, og vi har netop kørt spurter side om side med hinanden, siger Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

Det lå dog ikke i kortene, at Casper Pedersen skulle slå sin landsmand.

- Jeg vil sige, at han har vundet flere, end jeg har vundet, når vi har kørt mod hinanden. Men i den her spurt, der fik jeg ham, siger Casper Pedersen med et smil.

Udover Magnus Cort og Casper Pedersen var også Niklas Eg med i udbruddet, der det meste af dagen talte seks ryttere. Her fortæller Casper Pedersen, at den første bjergspurt, hvor han tog størstedelen af sine point, var altafgørende.

- Så vandt jeg lidt det mentale spil i forhold til de næste par spurter, og til sidst lod de mig nærmest bare vinde dem. Det var super fedt, siger han.

Glad for at gøre sig bemærket

Udbruddet kom afsted allerede fra start, da løbet blev givet frit, og selvom Casper Pedersen naturligvis gerne ville have taget etapesejren, så blev bjergtrøjen hurtigt en prioritet.

- Planen var at komme med i udbruddet, og de (feltet, red.) holdt os lidt i kort snor, så jeg tænkte faktisk, at det kunne være meget fedt at gå efter bjergtrøjen for at få noget med, siger han.

Casper Pedersen (tv.) på vej op ad et af bjergene på 1. etape af Criterium du Dapuhiné lige foran Magnus Cort i lyseblå trøje.
Casper Pedersen (tv.) på vej op ad et af bjergene på 1. etape af Criterium du Dapuhiné lige foran Magnus Cort i lyseblå trøje. Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Den plan lykkedes for ham, og det glæder ham, at hans indsats nu ikke kan undgå at blive bemærket.

- Det betyder, at jeg får lov til at vise mig frem, og at folk lægger mærke til mig. Det er tit, at når der er så mange dygtige ryttere i et felt, er der mange præstationer, der ikke bliver bemærket. Så det er helt klart vigtigt for mig at komme ud foran og gribe muligheden, som jeg fik fra mit hold, siger han.

En spurtende bjergged

Selvom han først lige har iklædt sig den lyseblå trøje med de hvide polkaprikker, mener han, at den klæder ham så godt, at han nu gerne vil beholde den på til mål.

- Det kunne godt ende med måske at blive en plan nu. Det var ikke noget, jeg havde tænkt over på forhånd, men nu har jeg jo skrabet en god del point sammen. Så det kunne da godt være, at det var planen herfra, siger han.

Den gode præstation, der gav ham bjergtrøjen, kan dog vise sig at vende den planlagte taktik helt på hovedet for Casper Pedersen.

- Faktisk havde vi tænkt på, at jeg skulle spurte på 3. etape. Så det virker sådan lidt atypisk, når jeg har bjergtrøjen, at jeg så skulle køre massespurt på 3. etape. Det kan være, at jeg går efter begge dele, eller det kan være, at jeg går mere efter point, siger han.

Casper Pedersen har 18 point i den samlede stilling i bjergkonkurrencen, og Magnus Cort er på andenpladsen 13 point.