Cykling

Fuglsang er en af de største favoritter, siger Alaphilippe inden Dauphiné

Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang er nu begge tilbage efter en lille løbspause. Franskmanden tror på, at danskeren kan præstere stort i Dauphiné.

Du kan se 1. etape af Critérium du Dauphine på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag fra klokken 13.30.

Chris Froome, Adam Yates, Romain Bardet, Daniel Martin, Nairo Quintana, Thibaut Pinot, Steven Kruijswijk, Richie Porte og Tom Dumoulin.

Listen af stærke af klassementsryttere er lang, når Critérium du Dauphiné begynder søndag med en særdeles kuperet etape på 142 kilometer.

Foruden de listede navne ovenover er Jakob Fuglsang også tilbage i løbssammenhæng siden sejren i LIége-Bastogne-Liége i slutningen af april. Det samme er franske Julian Alaphilippe, som danskeren har udkæmpet mange kampe imod i foråret.

Og Alaphilippe tror på, at det bliver Jakob Fuglsang, der klarer det bedst i dette løb i mellem de to.

- Han er helt sikkert en af de store favoritter. Han vandt løbet for to år siden, og i denne type af løb er han bedre, end jeg er. Det er sikkert. Vi vil helt sikkert se ham i toppen, siger Julian Alaphilippe til TV 2 SPORT.

Grunden til, at der er så mange store klassementsryttere til start i løbet, er, at løbet er den ideelle optakt til Tour de France, der begynder i starten af juli.

Vindere af Dauphiné og Tour de France siden 2012

  • 2012: Bradley Wiggens vinder begge løb
  • 2013: Chris Froome vinder begge løb
  • 2014: Andrew Talansky vinder Dauphiné og Vincenzo Nibali vinder Tour de France
  • 2015: Chris Froome vinder begge løb
  • 2016: Chris Froome vinder begge løb
  • 2017: Jakob Fuglsang vinder Dauphiné og Chris Froome vinder Tour de France
  • 2018: Geraint Thomas vinder begge løb

Dette gælder også for Julian Alaphilippe, der dog ikke kun vil have en god form med fra løbet. En eller flere etapesejre er også på ønskelisten.

- Det er virkelig et vigtigt løb. Det er en stor test inden Tour de France, så alle er i god form. Så det er en vigtig uge. Jeg vil forsøge at gøre et godt stykke arbejde og vinde et par etaper.

- Det er mit først løb i Frankrig, som jeg er virkelig glad for at være tilbage på de franske veje. Jeg er motiveret for at køre et godt løb

Jakob Fuglsang vandt løbet i 2017, men kørte ikke løbet sidste år, da han prioriterede Schweiz Rundt i stedet for.