Cykling

Fuglsang spurtede fra Froome og de andre favoritter

Dylan Teuns (Bahrain-Merida) vandt anden etape i Critérium du Dauphiné. hvor Jakob Fuglsang (Astana) blev nummer tre.

Jakob Fuglsang angreb flere gange, da anden etape af det franske etapeløb Critérium du Dauphiné skulle afgøres.

Igen i spurten viste danskeren sig frem, og han endte med at være bedste mand i forfølgergruppen. Fuglsang, Froome og de andre formåede dog ikke at indhente de to ryttere i front, og derfor blev danskeren nummer tre.

Top tre på etapen

 1. Dylan Teuns
 2. Gillian Martin (+0 sekunder)
 3. Jakob Fuglsang (+13 sekunder)

Tredjepladsen sikrer Jakob Fuglsang fire bonussekunder i klassementet.

Top tre i klassementet

 1. Dylan Teuns
 2. Gillian Martin (+3 sekunder)
 3. Jakob Fuglsang (+20 sekunder)

Trøjerne

 • Den gule trøje: Dylan Teuns
 • Pointtrøjen: Alexey Lutsenko
 • Bjergtrøjen: Casper Pedersen
 • Ungdomstrøjen: Wout van Aert
 • Holdkonkurrencen: Astana

Sådan forløb etapen

Med cirka 30 kilometer til mål stak en gruppe på 12 ryttere af fra feltet. Dylan Teuns og Gillian Martin var en del af denne gruppe, og dermed blev deres kamp om etapesejren grundlagt, da de stak af fra de ti andre udbrydere.

Nede i feltet begyndte favoritterne også at røre på sig. Fuglsang præsterede sammen med Thibaut Pinot, Michael Woods, Nairo Quintana, Wout Poels, Adam Yates og Chris Froome at indhente den store frontgruppe. Kun Alexey Lutsenko og Petr Vakoc kunne hænge på mod målstregen, hvor Jakob Fuglsang forsøgte at angribe flere gange.

INEOS-rytterne kæmpede dog hårdt for at holde snor i Fuglsang, og derfor slap han aldrig væk. Til gengæld vandt han spurten blandt favoritterne.

- Jeg fik foræret bonussekunderne af Lusenko, så det var pænt af ham. Det vigtigste var at sidde med fremme i den gruppe. Jeg troede ikke, der ville ske noget specielt i dag, men alligevel viste det, at en lille stigning godt kunne gøre skade. Der blev kørt stærkt fra starten, og vi har holdt speederen i bund, fortæller Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT lige efter etapen.

Richie Porte og Romain Bardet taber 31 sekunder til favoritterne - det samme gør Dan Martin, Steven Kruijswijk, Tejay van Garderen

Critérium du Dauphiné består af i alt otte etaper, og den sidste køres på søndag.

Jakob Fuglsang vandt løbet i 2017.