Cykling

- Tiden rinder stille og roligt ud, siger Matti Breschel

I en ny serie på TV 2 PLAY fortæller Matti Breschel, at karrieren lakker mod enden. Han har måske kørt sit favoritløb, Paris-Roubaix, for sidste gang.

Cykelrytteren Matti Breschel kørte sit første Paris-Roubaix i 2005, og i år var det 10. gang, han kørte det legendariske brostensløb.

Det kan vise sig at blive sidste gang, den 34-årige EF Education First-rytter kørte det cykelløb, han elsker mest.

Det fortæller Matti Breschel i en ny serie på TV 2 PLAY om dette års Paris-Roubaix.

- Tiden rinder stille og roligt ud. Jeg står og skal forlænge i år, hvis jeg skal være cykelrytter igen til næste år. Der er intet, der er sikkert. Så måske. Det kunne godt være mit sidste Paris-Roubaix. Det tænker jeg meget over, og derfor skal jeg fandeme nyde det. Jeg skal nyde hver eneste kilometer, fortæller Breschel i den nye miniserie, som følger Matti Breschel, Kasper Asgreen og Mads Pedersen før, under og efter Paris-Roubaix.

Matti Breschel har drømt om Paris-Roubaix lige siden midten af 90'erne, hvor han sad og bladrede i cykelmagasiner i barndomshjemmet på Sydsjælland. Han blev forelsket i det brutale og ekstreme løb, hvor heltene hed Peter van Petegem, Lars Michaelsen og Andrea Tafi.

Han drømte om selv at vinde løbet, og gennem hele vinterhalvåret fantaserede han om at sidde i finalen i Paris-Roubaix.

Det var hans indre film og forestillinger, der fik ham igennem vintertræningen. Og da Breschel selv blev professionel cykelrytter, så det ud til, at det var en drøm, som var mulig at forløse.

- Jeg har så småt indset, at det ikke er mig, der går hen og vinder Paris-Roubaix. Men til gengæld kan jeg lære fra mig, og jeg føler stadig, at jeg masser at give af i de her cykelløb, fortæller Breschel i optakten til løbet.

Matti Breschel har kontrakt med EF Education First til og med udgangen af denne sæson.

Tæt på Pedersen og Asgreen

Miniserien på TV 2 PLAY følger desuden Mads Pedersen, som oplever en krise sammen med Trek-Segafredo, der har haft en skidt forårssæson og begynder at mærke presset. Omvendt positivt ser det ud for Kasper Asgreen, som efter en sensationel andenplads i Flandern Rundt, står over for sin debut i Paris-Roubaix.

Asgreen flyver på en lyserød sky, men kommer hurtigt ned på jorden, da brostenene viser sig mere brutale, end han havde regnet med.

Se, hør og oplev de tre danske ryttere i den nye serie på TV 2 PLAY her.