Cykling

Allerede nu har det været den bedste sæson i min karriere, siger Fuglsang

Jakob Fuglsang har haft en helt forrygende første halvdel af sæsonen. Det giver mod på flere store resultater i resten af sæsonen.

Jakob Fuglsang har basket med vingerne og viftet konkurrenterne væk i adskillige løb i løbet af foråret.

Men der kan være meget mere på vej fra danskeren.

- Efter det, jeg har vist i starten af sæsonen, hvor jeg har vundet løb og etaper, er det klart, at det alt sammen hjælper på troen på, at jeg er berettiget til at være med helt fremme, når det virkelig gælder, siger han.

Med sejre og topplaceringer i løb som Liège-Bastogne-Liège, Amstel God Race, Fleche Wallone, Strade Bianche og Tirreno-Adriatico har Jakob Fuglsang aldrig været bedre kørende på cyklen.

Troen på, at jeg kan vinde, når jeg vil, er helt sikkert blevet større

Jakob Fuglsang

- Det har formentlig allerede været min bedste sæson indtil videre, selv hvis jeg ikke skulle starte i flere cykelløb fra nu af. Men jeg håber, jeg kan gøre det endnu bedre, og det tror jeg på, at jeg kan. Selvtilliden er der, og forhåbentlig er benene der også, når vi kommer lidt længere frem, siger han.

Bedre rustet til Tour de France

I første omgang skal Jakob Fuglsang ikke kigge længere frem end til etapeløbet Criterium du Dauphiné, der er i gang, og som køres over den næste uges tid.

- Det er ikke sådan, at jeg stiller til start i Dauphiné og siger, at jeg vil vinde, men troen på, at jeg kan vinde, når jeg vil, er helt sikkert blevet større, siger han.

Etapeløbet, som han vandt forrige år, bliver for de fleste brugt til at finpudse formen hen mod Tour de France - løbet, som også for Jakob Fuglsang er sæsonens helt store mål.

Her kan sæsonens flotte kørsel indtil videre gavne ham, når det for alvor går løb i det mytiske franske etapeløb i starten af juli.

- Den første del af året har været super for mig, og jeg kunne ikke ønske det bedre. Derfor går jeg selvfølgelig også ind til anden halvdel af sæsonen med store forventninger, men måske også med lidt mere ro på end normalt. Jeg forsøger at holde fokus på målet og bevare troen på, at jeg er klar, når vi kommer til Touren, siger han.

Tour de France starter den 6. juli.