Cort tæt på at styrte efter skub: - Det var ret voldsomt

Kort før målstregen på tredje etape var Magnus Cort i duel med Quick-Step-rytteren Álvaro José Hodeg.

Den danske cykelrytter Magnus Cort undgik akkurat at styrte i finalen på tredje etape af Critérium du Dauphiné.

Med 550 meter tilbage af etapen var positionskampen i gang, og Quick-Steps Álvaro José Hodeg forsøgte at bevæge sig helt frem i feltet.

Det gik ud over Cort, som forsøgte at holde sig på cyklen, da han blev udsat for puffen og skubben af den colombianske sprinter.

Astana-rytteren valgte efter 50 meter at trække sig fra duellen og lade Hodeg komme forbi. Det betød, at Cort blev sat tilbage og ikke kunne nå at kæmpe sig længere frem end en 11. plads på etapen.

Han mener, at duellen var helt afgørende for, at han ikke fik sat sig på hjulet af etapevinderen Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) og dermed en eventuel topplacering.

- Det var ret voldsomt. Der var jeg godt nok tæt på at styrte. Jeg havde godt på fornemmelsen, at Bora ville komme op, og jeg var klar på at hoppe ind der, men der var så en, som mente, at han skulle med og køre igennem mig på en eller anden måde. Så der røg vores begge chancer egentlig.

- Det er træls. Havde jeg nu kommet ind på Bennetts hjul, så havde jeg måske ikke kørt uden om ham, men så var det måske blevet til et topresultat, lød det fra en ærgerlig Cort efter etapen.

Magnus Cort i kamp med en Quick-Step-rytter.
Magnus Cort i kamp med en Quick-Step-rytter. Foto: TV 2 SPORT

Danskeren er dog glad for, at hans holdkammerat Davide Ballerini havde placeret sig bedre i spurten og kørte sig frem til en tredjeplads.

- Jeg prøvede at køre, men fik ikke så meget ud af det. Heldigvis fik Ballerini noget mere ud af det, så det er meget godt, fortalte Cort.

Skuffet dansk sportsdirektør

Selvom Hodeg lykkedes med at komme forbi Cort i afgørelsen på etapen, nåede han aldrig at blande sig om sejren. En syvendeplads blev det til for sprinteren, som ikke fik ros for sit positionering af Quick-Steps danske sportsdirektør, Brian Holm.

- Det var næsten efter bogen. Der var lagt op til en massespurt, og det kunne være, Hodeg skulle lære at følge sine leadout-folk. Så var det nok gået lidt bedre, men Bennett var god, pointerede Holm.

Dylan Teuns fører etapeløbet med tre sekunder ned til Guillaume Martin på andenpladsen.

Fjerde etape byder på en enkeltstart på 26,1 kilometer.