Dansker øjner flere dage i prikker

16x9
Casper Pedersen er ejer af den prikkede bjergtrøje i Criterium du Dauphiné. Foto: TV 2 SPORT

Casper Pedersen holdt fast i den prikkede bjergtrøje på anden etape af Criterium du Dauphiné.

Casper Pedersen kunne ånde lettet op, da han mandag trillede over målstregen i sin prikkede bjergtrøje.

Danskeren fra Team Sunweb fører stadig bjergkonkurrencen i Criterium du Dauphiné, selvom han var presset på anden etape. Det betyder, at han øjner flere dage i prikker. Først på sjette etape er der nævneværdige stigninger på ruten.

Betyder det, at du kan tage det lidt med ro frem til sjette etape?

- Ja, men jeg skal lige hjem og se klassementet for bjergtrøjen i forhold til om dem, der ligger tæt på mig, kan nå at hente mig på de næste dage, selvom der ikke er så mange point i spil. Det skal jeg have læst op på, siger Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

Mandag fik Pedersen ikke et eneste point til bjergkonkurrencen. Det gjorde Julian Alaphilippe til gengæld. Franskmanden, der vandt den prikkede bjergtrøje i Tour de France 2018, hentede 12 point. Det bringer ham op tredjepladsen i kampen om prikkerne.

  1. Casper Pedersen, 18 point
  2. Magnus Cort, 13 point
  3. Julian Alaphilippe, 12 point
  4. Fabien Douby, 10 point
  5. Gorka Izaguirre, 7 point

Det var ellers planen, at Casper Pedersen ville prøve på at skrabe flere point sammen:

- Jeg prøvede at komme af sted i starten, og jeg gik ret dybt allerede i bunden af den første stigning. Det fik jeg lov at betale for, da der kørte en gruppe rigtig stærke ryttere af sted. Jeg røg i den gruppe, der blev sat, og vi kom aldrig tilbage. Det blev en rigtig lang dag, siger Casper Pedersen.

Criterium du Dauphiné er et fransk etapeløb, der af mange profiler bruges som optakt til Tour de France. Løbet slutter søndag den 16. juni.

Jakob Fuglsang, der vandt løbet i 2017, ligger nummer tre i klassementet efter de to første etaper.