Cykling

Frustreret dansker forstår ikke problemer: - Det er hårdt mentalt

Danske Jesper Hansen har svært ved at forklare, hvorfor formen ikke er, som den skal være til Critérium du Dauphiné.

Se tirsdagens 3. etape af Critérium du Dauphiné på TV 2 SPORT fra klokken 15.05.

20 minutter.

Så meget har den danske Cofidis-rytter Jesper Hansen tabt på de to første etaper af Critérium du Dauphiné, hvor han både havde håbet og forventet at være bedre kørende.

Det er frustrerende, og så er det hårdt mentalt

Jesper Hansen

Danskeren kørte i maj Californien Rundt, hvor han sluttede på en syvendeplads i klassementet. Et resultat, der gav forhåbninger.

- Jeg synes, det driller lidt lige nu. Jeg ved ikke, om jeg har noget sygdom. Jeg var godt kørende i Californien, men nu har jeg så fået et dyk. Jeg ved ikke hvorfor, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

- Det er meget frustrerende. Jeg ved ikke, om jeg kan sætte ord på det. Det er frustrerende, og så er det hårdt mentalt, når man regner med at gøre det godt, men benene ikke er til det, siger Cofidis-rytteren videre.

Allerede på 1. etape mistede Jesper Hansen tæt på fire minutter til feltet. Han ville derfor forsøge at ramme udbruddet dagen efter, men det lykkedes ikke. I stedet sparede han på de i forvejen begrænsede kræfter og tabte yderligere tid.

- Jeg ved ikke, om jeg har noget sygdom, der sidder i kroppen. Jeg må se, om jeg kan finde ud af, hvad der er galt.

Jesper Hansen er én af i alt seks danskere, der i øjeblikket kører Critérium du Dauphiné. Astanas Jakob Fuglsang er nummer tre i klassementet, mens Casper Pedersen fra Trek-Segafredo er i bjergtrøjen.

Etapeløbet betragtes som et vigtigt opvarmningsløb til næste måneds Tour de France, og her skal Jesper Hansen efter planen være en del af Cofidis-mandskabet.