Fuglsang og de andre favoritter bliver testet på Tour-lignende etape

TV 2 SPORTs cykeleksperter spår, at Chris Froome kommer i førertrøjen efter onsdagens enkeltstart i Critérium du Dauphiné.

Se, hvordan det går Fuglsang og resten af rytterne på enkeltstarten på onsdag fra klokken 14.50 på TV 2 SPORT.

Onsdag skal klassementsrytterne igen i aktion, når fjerde etape af Critérium du Dauphiné afvikles.

26,1 kilometer alene mod stopuret venter topryttere som Chris Froome, Romain Bardet, Richie Porte og ikke mindst Jakob Fuglsang.

Det er med tre uger til Tour de France-start her, at den første indikation på favoritternes form viser sig. For på 13. etape af Tour de France skal rytterne ligeledes igennem en kuperet enkeltstart på cirka 27 kilometer.

Selvom det primært er distancen, der er sammenlignelig, så kan det ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard vise sig at være ekstra vigtigt for rytterne ikke at falde igennem over for konkurrenterne på etapen i Dauphiné.

- Mange af dem vil nok tage Tour-etapen noget mere alvorligt. Det er mest af alt vigtigt, at de ikke må køre en dårlig enkeltstart, da det vil kunne sætte sig mentalt, siger han.

Sådan ser etapeprofilen ud på 4. etape af Critérium du Dauphiné.
Sådan ser etapeprofilen ud på 4. etape af Critérium du Dauphiné. Foto: TV 2 SPORT
Sådan ser etapeprofilen ud på 13. etape i Tour de France.
Sådan ser etapeprofilen ud på 13. etape i Tour de France. Foto: TV 2 SPORT

Chris Froome er en af de store favoritter til Tour de France, og det samme er han i Critérium du Dauphiné. Inden etapen er han 24 sekunder efter førende Dylan Teuns på førstepladsen, men efter etapen spår Nygaard, at briten er iført den gule førertrøje.

- Jeg forventer at få en indikation på, om Froome er så klar, som han ser ud. Det tror jeg, han er, og jeg tror, han giver konkurrenterne et gok i nøden, spår Nygaard.

Sammen med cykelekspert Chris Anker Sørensen har han givet sit bud på ti ryttere, der kandiderer til at vinde etapen. Her tror de mest på Froome, Michal Kwiatkowski og Tom Dumoulin, mens de ikke har meget tiltro til eksempelvis den tidligere enkeltstartsspecialist Richie Porte.

Her er eksperternes ti favoritter til etapesejren (ikke rangeret):

  • Chris Froome
  • Michal Kwiatkowski
  • Tom Dumoulin
  • Alex Dowsett
  • Damien Howson
  • Dylan van Baarle
  • Nils Politt
  • Tejay van Garderen
  • Jan Tratnik
  • Alessandro De Marchi

Skal teste ny cykel

Etapesejren kommer Jakob Fuglsang ikke til at kæmpe med om. Eksperterne glæder sig dog alligevel til at se, hvordan danskeren kommer til at klare de 26,1 kilometer.

I foråret var han i storform med blandt andet en sejr i cykelklassikeren Liège-Bastogne-Liège. Indtil videre føler han ikke selv, at han er på samme niveau, men inden enkeltstarten ligger han på fjerdepladsen med 20 sekunder efter den førende.

- Jeg er mest spændt på at se Fuglsang. Hans enkeltstart er blevet god igen, og hvis han skal have forhåbninger om at kæmpe med om Dauphiné-sejren, skal han brage igennem på denne enkeltstart. Han må ikke tabe voldsomt meget til Froome. Et minut er nok den øvre markør, siger Nygaard.

Fuglsang glæder sig selv mest til at prøve sin nye enkelstartscykel af, som han endnu ikke har haft mulighed for at prøve.

- Jeg ville gerne have været bedre forberedt og prøvet cyklen af inden, men det er, som det nu er. Det bliver en god test. Så må vi se, om det bliver en god generalprøve (til Touren,red.), fortæller han til TV 2 SPORT.

Critérium du Dauphiné slutter på søndag.