Cykling

Pantano stopper karrieren - fastholder uskyld i dopingsag

Trek-Segafredo-rytteren Jarlinson Pantano har valgt at stoppe sin karriere, efter han tilbage i april blev testet positiv for brug af EPO.

For to måneder siden blev Jarlinson Pantano testet positiv for doping.

Selvom han har erklæret sin uskyld - og fortsat gør det - så har den tidligere etapevinder i Tour de France nu valgt at stoppe sin karriere. Det meddeler Pantano i et interview med det colombianske medie LAFM.

- Det er en ubehagelig situation, og livet har ændret mig meget. Jeg troede aldrig, at jeg skulle slutte min karriere sådan. Det har været en svær proces. Jeg er uskyldig, men jeg har ikke sagt noget, fordi jeg var nødt til at tage kampen, siger Jarlinson Pantano.

Den 15. april skrev både den internationale cykelunion, UCI, og hans hold, Trek-Segafredo, i en pressemeddelelse, at den 30-årige colombianer uden for konkurrence havde afleveret en positiv dopingprøve. Det skete den 26. februar.

Jarlinson Pantano blev testet positiv for brug af stoffet erythropoietin, der populært kaldes EPO.

- Kontrollen var planlagt og udført af Cycling Anti-Doping Foundation, der er et uafhængigt organ i UCI, som definerer og varetager antidopingstrategien i cykling, skrev UCI om den aflagte dopingprøve.

I forbindelse med prøven blev den 30-årige colombianer suspenderet fra Trek-Segafredo og udelukket fra sporten, hvilket er normal procedure.

Det er endnu uvist, om Jarlinson Pantano har gjort krav på at få foretaget en B-prøve, der enten kan be- eller afkræfte den første prøve.

Etapesejren i Tour de France i 2016 står som colombianerens højdepunkt i en karriere, hvor det også er blevet til etapesejre i Catalonien Rundt og Schweiz Rundt.

Jarlinson Pantano har i sin professionelle karriere kørt for Team Colombia, IAM Cycling og Trek-Segafredo.