Cykling

Froome skal forblive på intensiv efter timelang operation

Chris Froome har været igennem en seks timer lang operation efter sit styrt og skal forblive på hospitalet i Saint-Étienne de kommende dage.

Det har været småt med kommunikationen mellem Team INEOS-lejren og Chris Froome siden den britiske cykelrytters operation sent onsdag aften og natten til torsdag.

Team INEOS' tekniske direktør, danske Carsten Jeppesen, har derfor svært ved at komme med en fuldstændig opdatering på Froomes tilstand.

- Froome er stadig påvirket af smertestillende, så han har ikke været helt til at komme i kontakt med. Vores læge har talt en lille smule med ham, men det har været ret begrænset.

- Han har været igennem en ordentlig omgang, og det var mange timer. Han er stadig på intensiv og skal formentlig være der et par dage mere, siger Carsten Jeppesen til TV 2 SPORT.

Jeppesen fik besked om Chris Froomes styrt, da han kom tilbage fra Ian Stannards enkeltstart på 4. etape af Critérium du Dauphiné.

Seks timer lang operation efter voldsomt styrt

Danskeren sad i bilen bag Stannard, og han lagde godt mærke til ambulancerne på ruten, men vidste på det tidspunkt ikke noget om, hvad der var sket.

Chris Froome styrtede i færd med at prøvekøre enkeltstarten. I bunden af en nedkørsel ville han pudse sin næse, da et kraftigt vindstød fik fat i hans forhjul, så han kørte ind i en mur med 60 km/t.

Efterfølgende blev han fragtet til det nærtliggende hospital i Roanne og senere fløjet til et større hospital i Saint-Étienne, hvor han nu ligger.

Han er blevet opereret i seks timer for brud på lårben, hofte og albue. Han brækkede desuden flere ribben. Forud for 5. etape af Critérium du Dauphiné torsdag oplyste Team INEOS-manager Sir Dave Brailsford, at Froome også har indre skader.

Med Froome ude af optaktsløbet til Tour de France og også Tour de France skal holdet finde et nyt formål med de resterende etaper i Critérium du Dauphiné.

- Vi gik ind til det her løb med det formål at støtte Chris i klassementet, og det blev ændret på et nanosekund i går. Så sagen er at lave om og spørge, hvordan ser resten af ugen ud?

- Gruppen og hver enkelt rytter kan finde deres eget formål med resten af løbet og se frem mod Touren. Det har ikke ændret sig. Der er stadig meget at få ud af dette løb, siger Brailsford.

Froome i forrygende form

Tidligere på ugen foreslog Dave Brailsford, at Chris Froome skulle være INEOS' leder i årets Tour de France i stedet for den forsvarende mester, Geraint Thomas.

Hierarkiet på holdet i juli er selvsagt ændret med Froomes afbud.

- Han havde en forrygende periode lige nu på Tenerife (holdets træningslejr, red.). Trods op- og nedture i denne uge har han lagt et enormt arbejde i det, og det mister man ikke.

- Han var virkelig i sin bedste udgave i lang tid, og med finjusteringer ville han have været lige så god som i de seneste par år før Touren. Men det hele er hypotetisk nu, er det ikke?

- Nu vil vi i stedet fokusere på resten af holdet og sikre, at de er klar til juli.

Bedst placerede Team INEOS-rytter i Critérium du Dauphiné før 5. etape er Wouts Poels på 11.-pladsen. Det er syv pladser dårligere end danske Jakob Fuglsang, der er syv sekunder efter Adam Yates på førstepladsen.

Tour de France begynder i Bruxelles lørdag 6. juli.