Cykling

Fuglsang reagerer på Froomes uheld

Den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang er overbevist om, at Chris Froome vil gøre alt for at vende tilbage efter sit alvorlige uheld.

Tour de France blev onsdag en storfavorit færre, tre uger inden løbet trædes i gang, da Chris Froome styrtede og kom voldsomt til skade.

Siden har Froome været igennem en seks timer lang operation og skal forblive på intensiv afdeling de næste dage. Derfor er den firedobbelte Tour de France-vinder selvsagt stadig et tema i cykelfeltet under Critérium du Dauphiné.

- Det er selvfølgelig trist og sindssygt ærgerligt for Chris. Han har ikke rigtig haft heldet med sig i år, og jeg tror ikke, at der er nogen, der ønsker, at sådan noget sker for ens konkurrenter. Jeg håber, at han kommer stærkt tilbage, lød det fra Jakob Fuglsang, der har et godt kendskab til Froome-familien.

- Vores hustruer kender hinanden godt, og vores børn leger sammen i Monaco, så jeg kender ham forholdsvis godt. Og det gør det selvfølgelig ikke mindre ærgerligt.

Froomes uheld får betydning for Touren

Danskeren skal køre som kaptajn for Astana, hvor han selvsagt har fået en konkurrent mindre til kampen om topplaceringerne. Fuglsang forventer da også, at Froomes afbud vil få betydning for den måde, som Tour de France udspiller sig på.

- Jeg tror helt sikkert, det kan få en betydning for Touren. Om Froome er med eller ej for Team INEOS, der også har Geraint Thomas, hvis han skulle vise sig at være den stærkeste, så er det altid rart at have en backup som Froome, hvis det er.

- Så på den måde kan det komme til at betyde noget. Så må vi se, hvordan Egan Bernal er kørende. Han kommer også tilbage efter et brækket kraveben. De har ikke haft heldet med sig i år, men det kan jo vende. På et eller tidspunkt gør det jo nok i hvert fald, siger Fuglsang.

Team INEOS-manager Dave Brailsford har bekræftet over for flere medier, at Froome ikke bliver klar til Tour de France 2019 efter sit styrt. Video: TV 2 SPORT

Cykelkollegaen Richie Porte giver også udtryk for over for TV 2 SPORT, at han forventer, det ændrer dynamikken i løbet både under det nuværende Critérium du Dauphiné og senere til Tour de France.

Rytternes teori bakkes op af cykelekspert Brian Nygaard, der mener, at Chris Froome var den største favorit til Tour-sejren inden sit uheld.

- Der er et mindre naturligt hierarki på forhånd. Og det ændrer magtbalancen på den måde, vi skal sammenligne favoritterne på. Der er ikke længere nogen tydelig storfavorit, og det gør måske også, at det bliver mere åbent.

- De andre hold kan se nogle svagheder. De vil måske forsøge at åbne løbet på en anden måde, fordi de ved, at INEOS ikke har tænkt sig eller kan sætte sig på løbet, som de kunne med Froome. Det giver måske mere plads og spillerum til de andre, siger Nygaard.

Tour de France køres fra 6.-28. juli og kan følges på TV 2.