Cykling

’Presset’ Jesper Hansen kæmper for Tour-udtagelse

Jesper Hansen skal bevise sit værd på bjergetaperne i Critérium du Dauphiné for at komme med til årets Tour de France.

Da han i denne sæson skiftede Astana ud med Cofidis, var det nærmest en selvfølge, at Jesper Hansen skulle køre Tour de France i år.

En svær sæsonstart med sygdom og problemer på landevejene har dog sat spørgsmålstegn ved, om han bliver en del af de otte ryttere, der skal kæmpe for det franske hold på hjemmebanen.

Føler du dig presset af det?

- Ja, det skal man da også være. Der skal være lidt pres på en. Jeg skal jo heller ikke bare komme med på en fribillet, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

I øjeblikket kører han Critérium du Dauphiné, som bliver betragtet som et vigtigt opvarmningsløb inden Tour de France. I den 28-årige bjergrytters tilfælde kan man roligt lægge tryk på 'vigtigt' og markere det med fed. Helt konkret kan hans præstation fredag, lørdag og søndag blive VIGTIG for danskeren.

Den kan nemlig i sidste ende afgøre, om han er købt eller solgt i forhold til det kommende Tour de France. Der er tre etaper tilbage af etapeløbet, og alle tre dage er noget for en lille rytter som Jesper Hansen. Der er nemlig høje bjerge på programmet.

- Jeg skal bevise på de næste etaper, at jeg kan ramme et udbrud, og at jeg har benene til at sidde med fremme, siger han.

Jesper Hansen fik sidste år debut i Tour de France. Her formåede han at køre med hele vejen til Paris.

- Jeg føler mig stadig optimistisk og tror også på, at det nok skal lykkes. Efter løbet udtager holdet de første ryttere, og så får jeg nok svar på, om jeg kommer med eller ej.

Tour de France begynder i år i Bruxelles den 6. juli. Løbet vises vanen tro på TV 2.