Cykling

Rystet rival så Froomes uheld: - Jeg troede, han kunne være død

UAE Team Emirates irske rytter Dan Martin kørte lige bag Chris Froome, da den firedobbelte Tour de France-vinder endte i et alvorligt styrt.

Cykelverdenen blev onsdag ramt af en chokerende hændelse, da Chris Froome under prøvekørslen af 4. etape i Critérium du Dauphiné styrtede og kom voldsomt til skade.

Team INEOS-stjernen nærmede sig afslutningen på en nedkørsel, da det gik galt. Froome ville pudse sin næse med den ene hånd, da et kraftigt vindstød fik fat i hans forhjul, så han styrtede og ramte en mur med 60 km/t.

Blot 20 meter bag Froome sad den irske stjerne Dan Martin i sin holdbil sammen med sin direktør, Neil Stephens, og blev førstehåndsvidne til uheldet. Dagen derpå var han stadig rystet, beretter Cyclingnews, der talte med Dan Martin før 5. etape af Critérium du Dauphiné.

- Jeg bliver ved med at se uheldet for mig. Det er forfærdeligt at se sådan noget ske, siger Dan Martin.

UAE-holdet var også ude for at prøvekøre enkeltstarten på 4. etape, men valgte at gøre det i bil i stedet. Kort før stigningen på enkeltstarten indhentede de Chris Froome og hans holdkammerat Wout Poels, der kørte sammen.

Dan Martin og direktøren valgte dog at blive bag INEOS-rytterne og holdets følgebil for ikke at ødelægge deres gennemkørsel af ruten.

- Så skete det...

- Vi stoppede. Neil og jeg stod lamslået i 20 sekunder og kiggede på hinanden i fuldstændig stilhed, hvor vi bare rystede. Jeg blev ved INEOS-holdbil, og vi spurgte, om der var noget, vi kunne gøre, men jeg troede, det ville være meget værre. Jeg troede, han kunne have været død, fortæller Dan Martin.

Ireren tilføjer, at han også så, hvordan Froome pudsede sin næse, da vinden fik fat i hans forhjul. Derefter skiftede han retning ud foran holdbilen, inden UAE-folkene så, hvordan Froome ramte muren uden mulighed for at bremse.

Efter styrtet modtog Froome i flere timer behandling på stedet, inden han blev kørt til det lokale hospital og siden fløjet til universitetshospitalet i Saint-Étienne. Her blev han onsdag aften og natten til torsdag behandlet i seks timer, efter han brækkede både lårbenet, albuen og flere ribben.

- Han har været igennem en ordentlig omgang, og det var mange timer. Han er stadig på intensiv og skal formentlig være der et par dage mere, forklarede Team INEOS' tekniske direktør, danske Carsten Jeppesen, torsdag til TV 2 SPORT.

34-årige Chris Froome har vundet Tour de France fire gange, men er som følge af uheldet meldt ude af årets løb.

Holdkammeraten Geraint Thomas vandt sidste år Tour de France og må formodes at blive Team INEOS kaptajn i det tre uger lange etapeløb, der begynder den 6. juli.