Tour de France

Brian Holm tror ikke på Fuglsang - andre rivaler er mere positive

Med præcis tre uger til Tour de France trædes i gang, er snakken om Jakob Fuglsang og en mulig podieplacering igen et samtaleemne.

To år i træk har 34-årige Jakob Fuglsang været et varmt navn hos danske cykelfans og -eksperter, når de har vurderet, hvem der kan køre sig på podiet i Tour de France.

Begge gange har Fuglsang ikke kunnet leve op til forventningerne som Astanas kaptajn, men er tredje gang nu lykkens gang? Danskeren har allerede kaldt sin sæson for den bedste nogensinde, men kan han tage det med videre til Tour de France, der begynder 6. juli?

Selv bruger han lige nu Critérium du Dauphiné som optaktsløb, hvor han ligger på en fjerdeplads blot syv sekunder efter førertrøjen inden weekendes afgørende bjergetaper. TV 2 SPORT tog derfor temperaturen hos nogle af konkurrenterne i cykelfeltet for at finde ud af, om de reelt tror på Fuglsang som podiekandidat i Touren.

Hos Quick-Step-lejren og Brian Holm, der plejer at være god til at se bort fra de rød-hvide briller, er der i hvert fald ikke så meget tvivl om, at Fuglsang-hypen måske igen er lige i overkanten. Selvom Brian Holm åbner en dør på klem, er han hurtig til at lukke den igen.

- Sidste år var han jo ikke favorit, men det er cykelløb og alting kan lade sig gøre. Men at komme og påstå han pludselig skal slå Bardet, Pinot og Geraint Thomas... alt andet lige har han aldrig kørt godt efter 12 dage, så plejer han at sprænge i luften i de store etapeløb.

- Men der er da større chancer for det, end der har været de foregående år, men han har nu aldrig været så stabil efter 12-14 dage. Hvis han pludselig skulle være mere udholdende i en alder af 34 år, vil det være meget atypisk for den gennemsnitlige cykelrytter.

Tror du, det får nogen betydning for hans chancer, at Froome ikke er med?

- Når Froome ikke er med, rykker han en tand længere frem i klassementet. Ham havde han ikke kørt fra alligevel, slår Brian Holm fast.

Anderledes positivt hos konkurrenterne

Den danske Astana-kaptajn styrtede på 6. etape af Critérium du Dauphiné, men har allerede slået fast, at det blot var et 'dumt' styrt, der ikke får nogen betydning for hans optaktsløb.

Efter de første etaper gav Fuglsang udtryk for, at han ikke følte, han var der, hvor han skulle være endnu. Hos de udenlandske konkurrenter er der dog stadig tro på det danske klassementshåb, fortæller UAE's sportsdirektør Neil Stephens:

- Måske er jeg ikke dansk, men jeg er Fuglsang-fan. Jeg kan virkelig godt lide Jakob. Han har en god fysik, og mentalt kører han også virkelig godt. Jeg nyder at kæmpe mod ham, og jeg ønsker ham alt det bedste i de kommende løb. Det her er et vigtigt løb for ham, som jeg tror, han har en god chance for at vinde. Jeg er sikker på, han også får et godt Tour de France.

Men er podiet realistisk i Tour de France?

- Ja, jeg tror på det. Men jeg håber, vi kan pille ham af podiet i Touren. Men jeg tror, Fuglsang er en af de største udfordrere til en podieplads i Tour de France, siger sportsdirektøren.

Samme tanker har rivalen og Fuglsangs træningskammerat fra Monaco Richie Porte, der selv er blandt udfordrerne til en podieplads.

- Som Jakob har kørt i denne sæson, kan du ikke udelukke noget. Han har vundet Liége, hvilket formentlig er det hårdeste endagsløb for vores type af ryttere. Han er i god form lige nu, og han kører super godt, lyder det fra Porte.

Her de største Tour de France-favoritter ifølge bookmakerne:

  1. Geraint Thomas (INEOS)
  2. Tom Dumoulin (Sunweb)
  3. Egan Bernal (INEOS)
  4. Jakob Fuglsang (Astana)
  5. Nairo Quintana (Movistar)

Læs mere om, hvorfor magtbalancen ændres i årets Tour, når nu Chris Froome ikke er med.