Cykling

Cort har tabt sig for at kunne hjælpe Fuglsang i Touren

Magnus Cort er gået ned i vægt for at komme til Tour de France med bedre arbejdsbetingelser på bjergetaperne.

Tour de France er det altoverskyggende mål for Jakob Fuglsang denne sommer, og det smitter af på holdkammeraterne hos Astana.

Blandt dem Magnus Cort, der bedst er kendt som en rytter med punch og fart. Fem mod Tour de France har han dog fokuseret på at blive den bedst mulige hjælper for sin danske kaptajn.

- Jeg har tabt mig siden brostensklassikerne. Det er også for at kunne køre endnu mere klassement og drosle ned på spurterne. For at kunne køre mere opad i bjergene, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Sidste år spurtede Magnus Cort sig til sejr på Tourens 15. etape, og hvis taktikken holder, er det ikke sikkert, at bornholmeren får lov til at give det forsøget igen i år.

- Jeg forventer, at vi kommer til at køre meget klassement. Sådan var det også sidste år, og så løsnede vi lidt op, som Fuglsang tabte noget tid i klassementet. Vi går ind med det helt store fokus på klassementet.

Skal skuffe for at miste Tour-plads

Astana har endnu ikke præsenteret holdet, der skal køre Tour de France, og derfor er det ikke givet på forhånd, at Cort får en plads hos Astana.

Ifølge ham selv handler det dog mest om ikke at miste en plads frem for at køre sig til en, som sæsonen har udviklet sig i de seneste måneder.

- Jeg har i udgangspunktet været en del af holdet siden vinter, hvor vi planlagde programmet. Så jeg skal bare ikke skuffe. Hvis jeg undgår at skuffe, får jeg en plads, siger Magnus Cort.

Sidste års Tour de France var den 26-årige danskers første.