Cykling

Froome vil sandsynligvis være væk i mindst et halvt år, siger hans kirurg

Chris Froome er ude af årets Tour de France, og det forventes ikke, at han kommer tilbage i konkurrence i dette kalenderår.

Den britiske cykelrytter Chris Froome slap på ingen måde billigt fra sit voldsomme styrt før enkeltstarten på 4. etape af Critérium du Dauphiné.

Foruden et brækket højre lårben, en brækket hofte, en brækket albue, flere brækkede ribben og indre skader pådrog 34-årige Froome sig et brud i nakken, har scanninger vist.

Derfor kan den firedobbelte Tour de France-vinder se frem til seks uger på hospitalet, skriver BBC, og det forventes ikke, at han kan køre cykelløb mere i år.

Det britiske medie citerer kirurgen Remi Philippot, der stod for den seks timer lange operation af Chris Froome, for at sige, at Froome sandsynligvis vil være væk fra cykelsporten i "mindst seks måneder".

Kirurgen understreger dog, at selvom operationen var vellykket, og Froome gør fremskridt, kan det være svært at lægge en præcis tidslinje for Team INEOS-rytterens tilbagevenden.

- Måske bliver vi nødt til at gøre noget andet. Det er ikke sikkert, at genoptræningen går, som vi håber, siger Remi Philippot fra universitetshospitalet i Saint-Étienne til BBC.

Før 5. etape af Critérium du Dauphiné torsdag fortalte Team INEOS' tekniske direktør, danske Carsten Jeppesen, til TV 2 SPORT, at Froome skulle forblive på hospitalets intensivafdeling et par dage mere.

- Han har været igennem en ordentlig omgang, og det var mange timer. Han er stadig på intensiv og skal formentlig være der et par dage mere, lød det fra Carsten Jeppesen.

Styrtede med 54 km/t

Chris Froome styrtede under sin prøvekørsel af enkeltstarten i Roanne.

Team INEOS-manager Sir Dave Brailsford har fortalt, at Froome i bunden af en nedkørsel tog hånden væk fra styret for at ville pudse sin næse, da et kraftigt vindstød fik fat i hans forhjul.

På det tidspunkt kørte Froome med 54 kilometer i timen.

Vindstødet fik ham til at skifte retning ud foran INEOS-bilen, der fulgte ham, hvorefter han ramte en mur uden mulighed for at bremse.

Efter styrtet modtog briten behandling på stedet, inden han blev kørt til det lokale hospital og siden fløjet til universitetshospitalet i Saint-Étienne, hvor han blev opereret og nu ligger.

Ifølge Team INEOS' holdlæge, Richard Usher, er Froome aktivt engageret i drøftelserne om hans muligheder for genoptræning, og fra Remi Philippot lyder det, at Froome har ønsket at vide, hvornår han kan cykel igen.

Men kirurgen kan blive nødt til at bremse cykelstjernens planer om et hurtigt comeback.

- Professionelle sportsfolk er mentalt stærke og vil vinde, men måske bliver jeg nødt til at sænke ham, fordi han er meget hurtig og gerne vil hurtigt fremad. Men det tager mindst to måneder for knoglerne at hele, så vi skal være tålmodige, siger Philippot til BBC.

Som følge af styrtet kommer Chris Froome ikke til at køre Tour de France. Det er første gang siden 2011, at han ikke stiller til start i verdens største etapeløb.