Fuglsang følte, benene frøs til is: - Jeg skulle bare hurtigt i mål

I regn og torden kørte Jakob Fuglsang sig til den samlede føring i Critérium du Dauphiné på løbets kongeetape.

Jakob Fuglsang satte en lang række af de andre klassementsfavoritter til vægs på syvende etape i Critérium du Dauphiné, som hollandske Wout Poels vandt.

Efter nogle turbulente sidste kilometer med kraftig regn og tordenvejr kørte danskeren over stregen som nummer to og overtog den gule føretrøje med otte sekunder ned til Adam Yates fra Mitchelton-Scott.

- Jeg er meget glad for førertrøjen, og jeg håber, jeg kan forsvare den i morgen. Det startede som en fin dag, men vejret blev forfærdeligt mod slutningen. Den sidste stigning var så kold, at jeg bare skulle i mål så hurtigt som muligt. Det var det eneste, jeg tænkte på, sagde Jakob Fuglsang kort efter etapen og uddybede over for TV 2 SPORT:

- Det var som forventet en hård etape, hvor der blev givet gas fra starten. Det var forholdsvis varmt til at starte med, så vi fik lov at svede godt, indtil vi ramte halvvejs oppe af den næstsidste stigning, hvor himlen åbnede sig med hagl og masser af vand. Jeg kom til at sidde og fryse på den sidste nedkørsel og egentlig også på vej op her til sidst. Jeg følte næsten, at benene frøs til is.

Lørdagens etape var på forhånd udpeget som løbets kongeetape og bød på fire stigninger fordelt over 133,5 kilometer. Finalen sluttede på toppen af en stigning uden for kategori.

Kort før målstregen har vandmasserne fundet ved ind på vejen på 7. etape af Critérium du Dauphiné. Video: TV 2 SPORT

Og det er netop sådan nogle etaper, der passer Astana-danskeren rigtig godt.

- Jeg nyder det, for det gør ofte løbet hårdt og interessant. Men jeg kommer måske ikke til at nyde det helt så meget, når jeg skal forsvare trøjen, siger Fuglsang.

For søndagens etape, der er løbets sidste, er nemlig også en kortere etape på 113 kilometer med flere krævende stigninger, der kan gøre det svært for danskeren.

Der er rigtig gode perspektiver for Fuglsang i forhold til at vinde løbet. Det er selvfølgelig stadig tæt i toppen af klassementet, men han viste, at han lige nu er blandt de to stærkeste - hvis ikke den stærkeste.
Der kommer til at ske meget på den sidste etape, som bliver svær at kontrollere. Heldigvis har Fuglsang et rigtig stærkt hold - det beviste Astana jo glimrende på lørdagens etape.

- Da jeg vandt løbet for to år siden, tog jeg trøjen på den sidste dag, fordi den var kort og intens og svær at kontrollere. Så vi må se, hvad der sker, fortæller han.

På den afgørende stigning var det Jakob Fuglsang selv, der flere gange angreb i forsøget på at komme væk, men han blev altså hentet få hundrede meter før mål af etapevinder Wout Poels fra Team INEOS.

Jakob Fuglsang var offensiv på den afsluttende stigning i Critérium du Dauphiné. Video: TV 2 SPORT