Knæproblemer sender Tom Dumoulin ud af Dauphiné

16x9
Tom Dumoulin sidder i Team Sunwebs holdbil efter at være udgået af Giro d'Italia 2019. Foto: Luk Benies / Ritzau Scanpix

Cykelstjernen Tom Dumoulin styrtede i årets Giro d'Italia og er endnu ikke blevet sine knæproblemer kvit.

Knæproblemer har tvunget Tom Dumoulin til at forlade etapeløbet Critérium du Dauphiné.

Team Sunweb-stjernen er endnu ikke kommet sig fuldt ud oven på sit styrt i Giro d'Italia i maj og kommer derfor ikke til start på lørdagens etape, der er en 133 kilometer lang bjergudfordring.

Det meddeler cykelholdet på sin hjemmeside og det sociale medie Twitter.

- Efter etapen fredag havde jeg det rimelig godt, men i løbet af aftenen begyndte irritationen at komme tilbage. Der er ingen grund til at presse knæet yderligere, siger Dumoulin.

Han fortsætter på sin egen twitterprofil:

- Det har været godt at komme tilbage i rytmen, men jeg vil ikke presse knæet. Jeg vil hvile mig i weekenden og være tilbage på cyklen i højderne på mandag, skriver han.

Sammen med Sunwebs Tour-trup påbegynder Tom Dumoulin en højdetræningslejr i næste uge.

En præventiv handling

Ifølge holdets læge, Camiel Aldershof, er der dog ingen grund til male fanden på væggen, når det kommer til Dumoulins knæproblemer.

- Det er mest af alt en præventiv handling. Før Dauphiné sagde vi, at vi ikke ville tage nogen risici, og det er lige præcis det, vi ikke gør.

- Det er været en ret tilfredsstillende uge. Vi har fulgt situationen hver dag, og der har selvfølgelig været op- og nedture. Men det må man forvente, siger holdlægen til Sunwebs hjemmeside.

Den 28-årige cykelrytter udgik af Giro d'Italia, dagen efter at han var styrtet på 4. etape.

Siden har han kæmpet med knæproblemer, og i sidste uge erkendte han over for cyclingnews.com, at det bliver svært at nå at ramme topformen til Tour de France.

I Critérium du Dauphiné kørte han da heller ikke med om den samlede sejr og lå placeret som nummer 42 i klassementet efter 6. etape fredag.

Lørdag kører feltet videre i Dauphiné på 7. etape, før løbet afsluttes søndag.

Lørdagens etape bliver desuden uden danske Mads Würtz Schmidt (Katusha), Jens Debusschere (Katusha), André Greipel (Arkea-Samsic) og Davide Ballerini (Astana), der ligesom Dumoulin er stået af før bjergstrabadserne.