Cykling

En uge i Frankrig har fået Fuglsang til at ændre syn på sin form

Søndag vandt danske Jakob Fuglsang Critérium du Dauphiné for anden gang i karrieren. Første gang var i 2017.

Med mindre end tre uger til Tour de France leverede Jakob Fuglsang et stort resultat.

Søndag eftermiddag trillede han over målstregen i schweiziske Champéry som sejrherre i Critérium du Dauphiné, og triumfen vidner om, at formen er, hvor den skal være, mener han.

- Det er ikke sådan, at jeg er bagefter. Måske tværtimod, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Så jeg kan egentlig, som jeg har gjort næsten hele sæsonen, tage den... ikke med ro, men i hvert fald med ro i sindet gå ind til den næste periode uden at skulle stresse over at have manglende form eller noget i den stil.

Dermed har Fuglsang tilsyneladende gennemgået en større forvandling, siden han tog hul på Critérium du Dauphiné. Efter anden etape, hvor han spurtede fra de øvrige favoritter, sagde han:

- Hvis jeg skal være helt ærlig, er det ikke sådan, at jeg føler, jeg er super oven på.

I gult på næstsidste etape

Jakob Fuglsang erobrede førertrøjen i Dauphiné på 7. etape, der var løbets kongeetape. Dermed fik han - modsat 2017 - lov til at køre i den gule trøje i én dag.

For to år siden vandt han etapeløbet på sidste etape.

- Det var fint, det var meget rart. Det kan man godt vænne sig til (at køre i førertrøjen, red.) - i hvert fald når det ikke er større end det her. Jeg ved ikke, hvordan det er i Touren, siger Fuglsang.

- Men jeg er glad for, at Critérium du Dauphiné er gået så godt. Nu er det tid til at slappe lidt af, og så er fokus fuldt rettet på Touren.

Verdens største etapeløb, Tour de France, begynder i Bruxelles 6. juli.