Cykling

Jakob Fuglsang vinder Critérium du Dauphiné

Den danske Astana-rytter formåede at fastholde førertrøjen på løbets sidste etape. Det er anden gang i karrieren, at han vinder det franske etapeløb.

Jakob Fuglsangs 2019 bliver bare bedre og bedre.

I foråret endte han på det ene podie efter det andet i flere store forårsløb, og nu kan han så kalde sig vinder af dette års Critérium du Dauphiné.

Det står klart, efter danskeren forsvarede sin gule førertrøje på løbets sidste etape søndag.

Forsvaret blev bestemt ikke besværliggjort af, at løbets nummer to Adam Yates måtte trække sig fra løbet undervejs på etapen på grund af feber.

Den 8. og sidste etape bød på en masse bjergtoppe og tre af slagsen de sidste 12 kilometer, men dramaet og spændingen udeblev.

Fuglsang blev godt hjulpet af flere af sine holdkammerater inklusive Magnus Cort, som på sidste del af etapen kontrollerede farten i favoritgruppen.

Fuglsangs nærmeste konkurrenter, som var under 30 sekunder efter Fuglsang, satte aldrig et storstilet angreb ind, og derfor kunne danskeren køre ind over målstregen sammen med resten af favoritterne.

Dylan van Baarle fra Team INEOS vandt etapen.

Det er anden gang i karrieren, at Jakob Fuglsang vinder Critérium du Dauphiné – et af de store optaktsløb til Tour de France. Fuglsangs første sejr i Dauphiné kom i 2017.