Cykling

Asgreen ofrede førertrøjen: - Der var større sandsynlighed for etapesejr

Kasper Asgreen fører fortsat ungdomskonkurrencen i Schweiz Rundt, men måtte afgive førertrøjen.

Peter Sagan rev på tredje etape i Schweiz Rundt førertrøjen af danske Kasper Asgreen, der fik en enkelt dag i den gule trøje.

Men den danske rytter var efter etapen hverken overrasket eller skuffet over, at han måtte vinke farvel til førertrøjen.

- Det havde vi regnet med. Jeg kørte med i vores leadout (toget, der leder en sprinter bedst muligt ind i finalen, red.), så hvis jeg skulle have forsøgt at forsvare trøjen med næb og kløer, skulle jeg nok ikke have kørt med der, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

Prioriteringen hos Deceuninck-QuickStep var nemlig klar: En mulig etapesejr til sprinteren Elia Viviani vægtede højere, end at danskeren forblev i den gule trøje.

Derfor lagde Kasper Asgreen sig da også op i feltets front for at hjælpe Elia Viviani, da der resterede to kilometer af etapen.

- Der er ligesom to ting i, at vi valgte at tage den beslutning. Et var sandsynligheden for, at Sagan ikke kørte i top-tre, ikke var særlig stor. To var sandsynligheden for, at jeg holder den gule trøje hele løbet. Den er heller ikke særlig stor.

- Så der var væsentlig større sandsynlighed for, at Elia Viviani kunne tage en etapesejr, og derfor gjorde vi alt, hvad vi kunne for at gå efter det, forklarer Kasper Asgreen, der dog fortsat holder sig til i klassementet som nummer to.

Det smitter kun af på os andre, da vi også gerne vil shine, når han kan

Michael Valgren, Team Dimension Data

Heller ikke Kasper Asgreens holdkammerat Michael Mørkøv var overrasket over, at danskeren mistede den gule trøje i dag.

- Det har været en fornøjelse at se en dansker og en så ung og imponerende rytter som Kasper i førertrøjen i dag her i Schweiz Rundt. Nu kan vi jo så glæde os over, at han fortsat har ungdomstrøjen, lyder det fra Michael Mørkøv, som tilføjer:

- Kasper fortsætter jo bare, som han hele tiden har gjort med at være holdets mand, til trods for at han fører løbet. Det er selvfølgelig stor klasse.

Konkurrenter imponeret over Asgreens ’ekstraordinære udvikling'

Det er ikke kun i Schweiz Rundt, at Kasper Asgreen har imponeret i år. Han har blandt andet også sikret både etapesejr og podieplacering i Tour of California samt en placering som nummer to i Flandern Rundt.

- Hans udvikling er jo meget ekstraordinær for at sige det mildt. Han kører vanvittig flot - det har han bevist hele sæsonen indtil videre, så hatten af for det. Mon ikke han bliver ved med at imponere os, også henover den uge her, siger Søren Kragh Andersen om sin danske cykelkollega.

- Det er vanvittigt flot. Det kan man jo bare se på resultatlisten og den trøje, han kører rundt i. Det er vildt, at sådan en ung gut bare stempler ind på den store scene og vinder cykelløb og førertrøjer her og der, lyder det fra Michael Valgren.

Og ifølge Michael Valgren er det ikke blot til gavn for Kasper Asgreen selv og hans hold Deceuninck-QuickStep, at den 24-årige rytter imponerer.

- Det smitter kun af på os andre, da vi også gerne vil shine, når han kan. Jo flere danske sejre på World Touren, jo bedre. Det er kun godt, og det smitter, siger Michael Valgren.

Selv peger Kasper Asgreen på, at det er hans træning efter Paris-Roubaix, der har båret frugt den seneste tid.

Lige nu fører danskeren da også ungdomskonkurrencen i Schweiz Rundt og har 24 sekunder ned til Egan Bernal, der kører for britiske Team INEOS.

Det glæder naturligvis danskeren at køre i hvidt, selvom han vurderer, at trøjen formentlig kun er til låns.

- Der er nogle unge drenge, der nok også er favoritter til den samlede sejr. Så nu må vi se. Jeg nyder at køre rundt i den i et par dage, og så må jeg nok overgive den til en af dem på et eller andet tidspunkt, siger Kasper Asgreen.

Tirsdag venter fjerde etape i Schweiz Rundt, hvor Kasper Asgreen og holdkammeraterne igen vil forsøge at køre sprinteren Elia Viviani frem til en etapesejr. Du kan se med på TV 2 SPORT fra klokken 15.45.